פרנץ' טוסט קליינטה
פרנץ' טוסט הוא אחד הפינוקים האהובים עלינו, והמחשבה לגוון אותו עם פשטידת החומוס המרוקאית הזאת - ולהפוך אותו למנה מלוחה עם נגיעות של אריסה - מעוררת בנו התרגשות גדולה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקליינטה:
80 מ"ל שמן
1 ביצה
530 מ"ל מים
180 גרם קמח חומוס
כפית ורבע מלח
10 גרם אבקת אפייה
100 מ"ל חלב
שמן זית, לטיגון
לאיולי אריסה:
1 ביצה
מיץ מלימון אחד
1 כף אריסה
קצת מלח
1 כוס שמן
לסלט:
עלי תרד בייבי
גרגר נחלים
טרגון
פטרוזיליה
כוסברה
בצל ירוק
פלפל צ'ילי
בצל שאלוט
פלחי תפוז
מלח
שמן זית
מיץ לימון
חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
1 הקליינטה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים במיקסר עם מקצף את השמן והביצה. מוסיפים חצי מכמות המים וחצי מכמות קמח החומוס.
3 מוסיפים מלח, אבקת אפייה, את יתרת המים וקמח החומוס וחלב ומערבלים עד לקבלת תערובת דלילה.
4 שופכים לתבנית מלבנית ואופים כ-40 דקות.
5 פורסים את הקליינטה לפרוסות כמו של עוגה ומטגנים בשמן זית משני הצדדים עד להשחמה יפה.
6 האיולי: טוחנים במיקסר יד בכלי גבוה ביצה, לימון, אריסה ומלח. מוסיפים שמן לאט לאט עד שנוצרת אמולסיה.
7 הסלט: קוצצים את כל הירקות ומערבבים. מתבלים במלח, שמן, מיץ לימון וחומץ בלסמי.
8 הרכבת המנה: מניחים בצלחת פרוסה של קליינטה, זולפים איולי ומסדרים את הסלט מעל.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.