טארט פטריות, אספרגוס, תרד ותפוחי אדמה
טארט פריך שמלא בכל טוב, כמו שרק עמיחי ממאסטר שף יודע להכין: הוא ליקט פטריות, אספרגוס, תרד ותפוחי אדמה מהמזווה ויחד מתקבל טארט קל להכנה וטעים ברמות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק, תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ:
שקית קמח לבצק פריך מלוח
70 מ"ל שמנת מתוקה
למלית:
חצי קילו תערובת פטריות מלך היער, שימג'י ופורטבלו טריות
כף חמאה
כף שמן זית
500 גרם תרד טורקי
500 גרם תפוחי אדמה ראטה
3-4 ארטישוק ירושלמי
100 גרם חמאה
רבע כוס שמנת מתוקה
מלח
פלפל
למרווה:
20 גרם חמאה
10 עלי מרווה
לטארט:
100 גרם גבינת קממבר
עלי טימין משני ענפים
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: לשים את הקמח והשמנת המתוקה במיקסר עד שמתקבלים פתיתי בצק. מאחדים אותם בידיים לבצק ומניחים במקרר לחצי שעה.
2. פורסים את כל הפטריות דק.
3. שוטפים את התרד היטב. במחבת ממיסים את החמאה ושמן הזית ומקפיצים בהם את התרד לדקה-שתיים.
4 שוטפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם בסיר מים כ-40 דקות או 20 דקות בסיר לחץ, עד שהם רכים. מועכים את תפוחי האדמה הרכים במסננת כך שהקליפות והגושים לא יעברו ויתקבל פירה חלק.
5 מקלפים את הארטישוק הירושלמי ופורסים לפרוסות. מביאים לרתיחה מים בסיר ומבשלים את פרוסות הארטישוק הירושלמי עד שהן רכות, אבל לא רכות מדי.
6 מוסיפים לפירה חמאה, שמנת מתוקה, מלח ופלפל ומערבבים.
7 מכינים את המרווה: במחבת קטנה ממיסים את החמאה ומטגנים בה את עלי המרווה כמה דקות, עד שהם פריכים.
8 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק הקר לעלה דק ובתבנית פאי משטחים שכבה של בצק על התחתית והדפנות ומהדקים היטב. אופים 8 דקות בתנור ומוציאים את התבנית.
9 מניחים מעל הבצק את פירה תפוחי האדמה, התרד, הפטריות ופרוסות האספרגוס. מפרקים את גבינת הקממבר בידיים ומפזרים חתיכות ממנה על הפאי. מפזרים את עלי הטימין. מסדרים מעל את עלי המרווה ואופים עוד 15 דקות.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.