אוכל

עסידה ברינגה

חברים יש לכם סיבה טובה מאוד להתקשר לכל מי שאתם מכירים ולהזמין אותם ליהנות מארוחה טריפוליטאית קלאסית מדהימה

ליטל תדהר | מאסטר שף | פורסם 20/07/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 170 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 עגבניות בשלות

8 שיני שום

פלפל ירוק חריף (אפשר לגוון עם פלפל צ'ילי אדום חריף)

2 חבילות רסק עגבניות קטנות

כף פפריקה מתוקה

כף פפריקה חריפה

רינגה - דג מעושן (ניתן להשיג במעדניות) - לגרסה עדינה יותר בטעמים, ניתן להשתמש בדג ים או בטונה מקופסא (מסוננת מנוזלים)

לרביכה/דייסה:

2 כוסות סולת

6 כוסות מים

1-2 כפות שמן קנולה

חצי כפית מלח

1 לימון

 

אופן ההכנה:

1 את העגבניות מניחים בקערה ומכסים במים רותחים מהקומקום. לאחר מס' דקות מקלפים את העגבניות (השיטה: חורצים X בטוסיק של העגבנייה והקליפה תוסר בקלות). חותכים לקוביות ומניחים בקערה בצד.

2 מחממים מעט שמן קנולה ומוסיפים חצי מכמות השום, פרוס דק. את הפלפל החריף מוסיפים פרוס גם כן ומטגנים קלות על אש נמוכה.

3 במקביל בקערה קטנה מערבבים את הפפריקה המתוקה, החריפה ואת יתר השום כותשים פנימה ומוסיפים קורט מלח, מערבבים עם כף מים - זה הפלפלצ'ומה.

4 לאחר 2-3 דקות טיגון של השום והפלפל, מוסיפים את הפלפלצ'ומה ומערבבים מהר שלא יישרף, לאחר דקה מוסיפים את העגבניות שהכנו מבעוד מועד.

5 מגבירים לאש בינונית ונותנים לעגבניות להגיר את הנוזלים כמה דקות. לאחר מכן מוסיפים את הרסק וכוס מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

6 את הרינגה יש לקלף (להסיר את הראש, לחתוך חריץ עם סכין חדה ודקה בגב של הדג, לתפוס קצה של עור בקרבת הזנב - ופשוט למשוך, בסוף לחתוך את הזנב).

7 לאחר מכן מפלטים את הרינגה (לנסות להוציא כמה שיותר בשר ופחות עצמות - לא נורא אם לא מצליחים, הרבה טריפוליטאים שמים את הדג כולו)

8 לאחר שהרוטב מבעבע על אש קטנה כ-10-15 ד' מוסיפים עוד כוס של מים רותחים ואת פרוסות הרינגה ונותנים לו עוד 10 דק' על האש, לא יותר.

9 בזמן זה מכינים את הרביכה: מרתיחים 6 כוסות מים עם 1-2 כפות שמן וחצי כפית מלח, כשהמים רותחים מוסיפים בהדרגה (זילוף איטי לתוך המים) את הסולת, תוך ערבוב עם כף עץ, זה שלב קריטי - אם מוסיפים מהר מדי או מערבבים לאט מידי, יהיו גושים בסולת. ממשיכים לערבב כל הזמן כ- 5 דקות, עד שנוצרת דייסה לא נוזלית מדי ולא קשה מדיי, אם היא נוזלית מדיי צריך להוסיף טיפה סולת אם היא קשה מדיי - להוסיף טיפה מים רותחים. כל הזמן לערבב.

10 הרכבה: מניחים את הסולת בצלחת עמוקה, יוצרים שקע באמצע, אל השקע מוזגים את הרוטב. מטפטפים מעל כמה טיפות מיץ לימון טרי.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות):

אנרגיה 553קלוריות
חלבונים 19 גרם
פחמימות 79 גרם
שומנים 9 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית הרביעית של העונה החדשה