אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

ירקות ממולאים

לפעמים מתחשק לנו למלא גן ירק שלם: גמבות (שטוגנו לפני המילוי), חצילים, קישואים ועגבניות, במילוי צבעוני של אורז וירקות. מנה צמחונית עשירה וטעימה, אנחנו קוראים לה - ממולאים למקצוענים

יפה מיכאלי | מאסטר שף | פורסם 30/06/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 92 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 גמבות

1 חציל

2 עגבניות

1 קישוא

למילוי:

1 בצל ירוק קצוץ

1 בצל יבש קצוץ

ביצה

חצי פלפל ירוק חריף

עגבנייה קלופה וקצוצה דק

כוס וחצי אורז פרסי

חצי צרור שמיר קצוץ

פלפל שחור

מלח

מעט כורכום

מעט תבלין קציצות

מעט אגוז מוסקט מגורר

לרוטב:

4 עגבניות קלופות וחתוכות

חצי גמבה חתוכה לרצועות

1בצל מטוגן

כף רסק

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה או חריפה

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הגמבות השלמות – ואחרי הטיגון מקלפים אותן. חוצים את החציל לאורכו ומטגנים אותו. מרוקנים את העגבנייה, וגם את הקישוא, ומכינים למילוי גם את הגמבות והחציל.

2 מרתיחים מעט את האורז ומוסיפים אליו את כל חומרי המלית.

3 ממלאים את הירקות, מסדרים בתבנית ואופים 10 דקות בתנור בחום בינוני.

4 בינתיים, מכינים את הרוטב – מטגנים את הירקות, מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים עד שמוכן.

5 יוצקים את הרוטב על הממולאים ואופים 40 דקות.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים