אוכל
צילום׃ none

פסטייה עוף

כיסוני בצק פילו במילוי עוף ופירות יבשים בתיבול מעלף. שילוב טעמים ומרקמים שאי אפשר להתחרות בו

ג'קי אזולאי | מאסטר שף | פורסם 23/01/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 225 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

עוף שלם

3 עלי דפנה

10 גרגרי פלפל אנגלי

בצל

3 עלי בצק פילו

שמן

חלמון ביצה

אבקת סוכר

פיסטוק טחון

קינמון

לפסטייה:

בצל, קצוץ

כוס (100 גרם) אגוזי מלך

1/2 כוס (50 גרם) אגוזי פקאן

1/4 כוס צימוקים

10 שזיפים מיובשים, מגולענים וחצויים

1/4 כפית קינמון

כף סוכר

1/2 כפית מלח

1/4 כפית מלח

קורט הל

קורט ציפורן

קורט אגוז מוסקט

3 כפות דבש

אופן ההכנה:

1 שמים בסיר לחץ עוף שלם עם עלי דפנה, פלפל אנגלי ובצל אחד. ממלאים חצי מהסיר במים ומבשלים כחצי שעה.

2 במחבת נפרדת מטגנים בצל עד להשחמה מלאה. מוסיפים את שאר מרכיבי הפסטייה, מערבבים ומטגנים כרבע שעה. מניחים בקערה.

3 מוציאים את העוף מהסיר ומתחילים לפרק אותו לסיבים בעזרת מזלג. מפוררים ומכניסים לתערובת האגוזים.

4 לוקחים 3 עלים של בצק פילו מורחים שמן בין אחד לשני. פותחים אותם על שולחן עבודה ומניחים ערימה גדושה מהמילוי במרכז. מקפלים את הבצק מכל הכיוונים עד ליצירת עיגול מושלם (אפשר לחתוך ולזרוק עודפים מהבצק). מניחים בתבנית אפייה מורחים מעל חלמון ביצה ואופים עד להזהבה. אופים 15-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

5 כשמוציאים מהתנור אפשר לפזר מעל אבקת סוכר, פיסטוק טחון וקינמון.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!