אוכל
תמונת AVI׃ mako

עוגת גבינה עם ציפוי ריבת חלב

עוגה אפויה עשירה בציפוי קרם ריבת חלב אוורירי

אינה קראבצקי | מאסטר שף | פורסם 07/04/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 393 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית בקוטר 26 ס"מ

לעוגה:

6 ביצים מופרדות

1 כוס + כף גדושה (220 גרם) סוכר

1 גביע גדול (750 גרם) גבינה לבנה 9%

1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25% בטעם טבעי

5 כפות (50 גרם) קמח

7 כפות (60 גרם) קורנפלור

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

1/2 חבילה (50 גרם) חמאה, מומסת

3/4 כוס (180 מ"ל) חלב 3%

לציפוי:

1 מיכל גדול (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38%

3 כפות ריבת חלב

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לטמפ' של 240 מעלות ומשמנים את התבנית.

2 מכינים את העוגה: מקציפים חלבונים עם 1/4 מכמות הסוכר כ-5 דקות עד לקבלת קצף מבריק ויציב.

3 מערבבים היטב את יתר מרכיבי העוגה. מקפלים את קצף החלבונים אל התערובת בהדרגה. מעבירים את הבלילה לתבנית.

4 אופים 10 דקות, מנמיכים את החום ל-160 מעלות ואופים כשעה עד שהעוגה יציבה וזהובה. מצננים היטב.

5 מכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה עם ריבת חלב לקצפת יציבה ומצפים את העוגה מכל הכיוונים. מאפשרים לעוגה להתייצב עוד כשעתיים במקרר. מפזרים מעל מעט אגוזים מסוכרים (לא חובה).

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

  >> לכל המתכונים לשבועות