מוח ברוטב אדום חריף של יהודה עמר
חברים וחברות, תכינו את החלות כי השגנו את המתכון לתבשיל המוח של יהודה עמר מ"מאסטר שף", ואין סיכוי שאתם לא מרימים סיר כזה בשבת הקרובה. אדום, עמוק, חריף ונהדר. זה בדיוק מה שהחלה שלכם מבקשת
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
חצי קילו מוח
כפית כורכום
1 כוס שמן
10 שיני שום, קלופות
7 פלפלי שאטה חריף, מיובשים
3 כפות פפריקה מתוקה
חצי כף פפריקה חריפה
חצי כף מלח
צרור כוסברה, קצוצה
כוס חומוס מבושל (אפשר קפוא או מקופסת שימורים)
להסמכת הרוטב:
חצי כוס מים
כף קמח
אופן ההכנה:
1 מניחים את המוח יחד עם הכורכום בסיר מלא מים, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות. מסננים ומעבירים למקרר לשעתיים (כדי להקל על החיתוך והניקוי שלו).
2 שמים בסיר את השמן, שיני השום ופלפל השאטה. מחממים על אש נמוכה כ-15 דקות ונזהרים שלא לשרוף את השום והפלפל.
3 מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים 3 כוסות מים, את שני סוגי הפפריקה, את המלח, החומוס ושלושת רבעי מכמות הכוסברה. מחזירים לאש גבוהה, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט.
4 מערבבים בקערה או בכוס את הקמח והמים להסמכה ושופכים בהדרגה את התערובת לסיר הרוטב, תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב מסמיך. לא חייבים להוסיף את כל כמות התערובת.
5 מקלפים את המוח המקורר, מנקים אותו מגידים וחותכים לפרוסות בגודל ביס.
5 מעבירים את הרוטב למחבת שטוחה, מניחים בו את חתיכות המוח ומבשלים כ-10 דקות. מכבים את האש, מפזרים את שאר הכוסברה ומגישים.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.