אוכל
צילום׃ דניאל בר און

פילה לברק בחמאה ומרווה לצד פירה עם מחית כמהין

מנה שתותיר לא מעט רושם מסביב אבל נחשו מה? חצי שעה עבודה ואתם כבר יושבים לשולחן. רק אל תשכחו לבדוק מדי פעם את הלברק במיקרו, שלא יתייבש

מורן שאשה | מאסטר שף | פורסם 03/02/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.1 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם תפוח אדמה

מחית כמהין

מלח

70 גרם חמאה

1 קופסת שמנת מתוקה

1 פילה לברק

כוס ציר דגים

4 עלי מרווה

קורט צ'ילי חריף יבש

אופן ההכנה:

1 בקערה עם מעט מים, שמים תפוח אדמה מקולף חתוך לקוביות ומכניסים למיקרוגל(כ-10 דקות. לעצור ולבדוק). מבשלים עד לריכוך. מוציאים את המים, מוסיפים מחית כמהין לפי הטעם. מתבלים במלח ומוספים חצי מכמות החמאה וחצי ממיכל השמנת מתוקה. מועכים לפירה.

2 מניחים בצלחת את נתח הפילה. שמים בקערה את המחצית השנייה של החמאה והשמנת ואת ציר הדגים. מערבבים ושופכים על נתח פילה הדג. מניחים מעל מעט עלי מרווה ומתבלים בצ'ילי חריף.

3 מכניסים את הקערה למיקרוגל למספר דקות בעוצמה בינונית עד שהדג משנה צבעו ללבן. כשהדג הופך ללבן הוא מוכן. חשוב לבדוק מדי דקה את הדג כיוון שאם הדג יבושל דקה אחת יותר מדי, הוא יתייבש.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים