מנסף
וריאציה טעימה נוספת למתכון הדרוזי המשובח, רק שהפעם הבחירה בידכם: כבש או עוף. לא משנה מה תבחרו, יהיה טעים בטירוף
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (6 מנות):
ק"ג בשר כבש/עוף חתוך לקוביות או טחון
3-4 כוסות מים
2 בצלים קצוצים
2 כוסות אורז יבש
2 שקיקי תה צ'אי מסאלה
¾ כפית בהרט
מעט הל
3 כפיות מלח (או לפי הטעם)
שמן זית
חצי כוס צנוברים
צרור פטרוזיליה, קצוצה
צרור כוסברה, קצוצה
יוגורט 4.5% שומן
אופן ההכנה:
1 יוצקים את שמן הזית לסיר ומחממים.
2 מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שנהיה שקוף.
3 מוסיפים את הבשר ומערבבים עד לקבל מידת עשייה מדיום.
4 מוסיפים את הבהרט וממשיכים לערבב.
5 חולטים את שני שקיקי התה בכוס מים כ-5 דקות, מוזגים לסיר ומערבבים. מוספים את האורז לסיר וממשיכים לערבב.
6 מוסיפים מים עד לכיסוי תכולת הסיר, מוסיפים את המלח, מערבבים ומביאים לרתיחה.
7 כאשר האורז מבעבע יש להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל כ-20-25 דקות.
8 מפזרים את הצנוברים קלויים ואת תערובת הפטרוזיליה והכוסברה, ואוכלים עם יוגורט.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (6 מנות)
אנרגיה | 634קלוריות |
חלבונים | 58גרם |
פחמימות | 14 גרם |
שומנים | 40 גרם |