צילום׃ יעל יצחקי, mako אוכל
זפולס (סופגניות איטלקיות)
הסופגניות שגל הכינה במשימת אוכל הרחוב הן איטלקיות לגמרי - כלומר היו איטלקיות לפני שהיא החליטה להכניס פנימה את מרוקו והוסיפה ראס אל חנות. התוצאה? מוצלחת בטירוף, תודה
גל קספרס | מאסטר שף
| פורסם 21/07/19
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 כוס קמח
2 ורבע כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
רבע כוס אבקת סוכר
1 כפית ראס אל חנות
2 ביצים
50 גרם חמאה, מומסת
תמצית וניל
1 כוס גבינה ריקוטה
שמן קנולה, לטיגון
זביון:
5 חלמונים
חצי כוס אבקת סוכר
פקק יין מרסלה או ליקר דבש
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר את הקמח, אבקת האפייה, המלח, אבקת הסוכר והראס אל חנות. בקערה מערבבים ביצים, חמאה מומסת, תמצית וניל וגבינת ריקוטה.
2 מעבירים את תכולת הקערה למיקסר ומערבבים ביחד עד לקבלת תערובת כמו של פנקייק.
3 מחממים סיר עם שמן ל-140 מעלות. בעזרת שתי כפות יוצקים כדורים קטנים לשמן ומטגנים עד להזהבה מכל הכיוונים.
4 זביון: טורפים בבן מארי חלמונים עם אבקת סוכר ויין עד שהחלמונים תפוחים ובהירים. מסירים מהאש.
5 מזלפים קרם זביון על הסופגניות ומקשטים באבקת סוכר.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.