אוכל
תמונת AVI׃ mako

קציצות בקר על מצע רוטב טחינה וכרובית

קציצות בשרניות, מוגשות על רוטב של טחינה וכרובית. ללקק את האצבעות

סלמה פיומי | מאסטר שף | פורסם 16/11/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לקציצות:

250 גרם בשר בקר טחון

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית בהרט

ביצה

1/2 כוס פירורי לחם

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

בצל מגורר

2 שיני שום, כתושות

חופן צנוברים

לרוטב:

1/2 כרובית מבושלת

2 כפות גדושות טחינה גולמית

מיץ מ-1/2 לימון

1/2 כפית מלח

כוס מים

להגשה:

כרובית שלמה

אופן ההכנה:

1 להכנת הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות יחד, קורצים לכדורים ומטגנים בשמן צמחי כדקה מכל צד, מניחים על נייר סופג.

2 להכנת הרוטב: טוחנים את הכרובית המבושלת (אפשר להשאיר כמה פרחים בצד), מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים לטחון עד שמתקבל רוטב חלק. אפשר להוסיף בשלב זה חופן של פרחי כרובית קצוצים.

3 מניחים בתבנית אפייה את הרוטב, מעליו את הקציצות ואת הכרובית השלמה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 20 דקות.

* אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן

* אפשר לקשט את המנה עם צנוברים קלויים

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!