קציצות בקר על מצע רוטב טחינה וכרובית
קציצות בשרניות, מוגשות על רוטב של טחינה וכרובית. ללקק את האצבעות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
לקציצות:
250 גרם בשר בקר טחון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט
ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
בצל מגורר
2 שיני שום, כתושות
חופן צנוברים
לרוטב:
1/2 כרובית מבושלת
2 כפות גדושות טחינה גולמית
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כפית מלח
כוס מים
להגשה:
כרובית שלמה
אופן ההכנה:
1 להכנת הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות יחד, קורצים לכדורים ומטגנים בשמן צמחי כדקה מכל צד, מניחים על נייר סופג.
2 להכנת הרוטב: טוחנים את הכרובית המבושלת (אפשר להשאיר כמה פרחים בצד), מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים לטחון עד שמתקבל רוטב חלק. אפשר להוסיף בשלב זה חופן של פרחי כרובית קצוצים.
3 מניחים בתבנית אפייה את הרוטב, מעליו את הקציצות ואת הכרובית השלמה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 20 דקות.
* אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן
* אפשר לקשט את המנה עם צנוברים קלויים
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!