אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

קציצות עוף ואורז

ארוחה בסיר אחד: קציצות אורז ועוף בתיבול משגע של זנגביל וכורכום, שמתבשלות עם בצל, גזר וגם תוספת מפתיעה של זיתים אדומים. ארוחה מלאה בשעה אחת

עזיזה שג'די | מאסטר שף | פורסם 07/07/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 בצל גדול, חתוך לפרוסות

2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים גס

2 כוסות אורז פרסי

250 גרם עוף טחון

1 חלבון ביצה

1/4 כפית זנגביל (ג'ינג'ר) טחון

פפריקה מתוקה

1/4 כפית כורכום

מלח

זיתים אדומים או שחורים

אופן ההכנה:

1 לוקחים טאג'ין או סיר כבד. מסדרים בתחתית שלו את פרוסות הבצל וחתיכות הגזר.

2 שמים רבע מכמות האורז בקערה. מוסיפים את העוף הטחון, חלבון הביצה, הזנגביל הטחון, הפפריקה והכורכום ומערבבים ליצירת תערובת קציצות.

3 יוצרים כדורים מהתערובת ומסדרים אותם בשכבה אחידה מעל הגזר. מפזרים מעל זיתים אדומים או שחורים. מפזרים מעל שכבה נוספת של אורז.

4 מוסיפים מים עד לגובה האורז. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים וממשיכים לבשל חצי שעה נוספת. 

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.