צילום׃ דניאל בר און, מאסטר שף
דג על אורז מלא עם סוגי ירקות על יוגורט לימוני
סלט אורז מלא עם המון ירקות, לברק ממולא בעשבי תיבול, לימון ושום ורוטב חמצמץ של יוגורט ולימון. ארוחה מלאה ומזינה במנה אחת מוצלחת, זה כל מה שאנחנו צריכים
מיכל אפשטיין | מאסטר שף
| פורסם 17/08/15
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
אורז מלא מבושל
פלפלים אדומים קלויים
פול ירוק חלוט
שום כתוש
רצועות בצל מטוגן
כוסברה, נענע ופטרוזיליה קצוצה
פלפל ירוק חריף
אגוזי מלך קלויים
מיץ לימון
שמן זית
מלח ופלפל
לדג:
דג לברק שלם
פטרוזיליה
כוסברה
שום
פרוסות לימון
שמן זית
מלח ופלפל
ליוגורט:
יוגורט עזים
מיץ לימון
אופן ההכנה:
1 מערבבים את האורז עם כל הירקות ביחד, טועמים ומתקנים טעמים.
2 ממלאים את הדג בעשבי התיבול, פלחי הלימון והשום. מתבלים עם המון שמן זית, מלח ופלפל.
3 עוטפים את הדג בנייר אפיה. אופים בחום של 200 מעלות לכ-40 דקות.
4 מערבבים את היוגורט עם הלימון.
5 על צלחת שטוחה מפזרים בחופשיות יוגורט. מניחים את סלט אורז מעל. קורעים חתיכות מהדג המוכן ומפזרים בחופשיות על גבי האורז. לסיום מוזגים מעט שמן זית על גבי המנה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.