פסטה ברוטב עגבניות שקוף
כל כך שקוף רוטב העגבניות הזה, שלרגע היה נראה שארנון נעים העז להגיש לשופטים פסטה בלי רוטב בכלל. אבל אז הם טעמו
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לפסטה:
250 גרם קמח 00
50 גרם קמח דורום (סמולינה)
3 ביצים
לרוטב העגבניות:
500 גרם עגבניות שרי (קטנות מתוקות), ללא עוקץ
50 גרם עגבניות שרי צהובות, ללא עוקץ
500 גרם עגבניות תמר, ללא עוקץ
1 גזר, קלוף
1 גבעול סלרי גדול (ללא עלים)
4 בצלי שאלוט, קלופים
כפית סוכר
שמן זית
חצי שן שום
5 עגבניות שרי תמר, חתוכות לרבעים
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
חופן עלי בזיליקום, קרועים
אופן ההכנה:
1 מכינים פסטה: עורמים את שני סוגי הקמח על משטח, יוצרים גומה באמצע ומכניסים את הביצים. מערבבים את הביצים במזלג ומבליעים אותן לאט לאט בקמח. לשים בידיים כ-10 דקות, עד שמתגבש בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
2 הרוטב: טוחנים במעבד מזון את שלושת סוגי העגבניות, הגזר, הסלרי ובצלי השאלוט יחד עם חצי כוס מים וכפית סוכר.
3 מעבירים את התערובת לסיר ומחממים תוך כדי ערבוב עד לטמפרטורה של 86 מעלות.
4 יוצקים את התערובת על בד חיתול לבן שמונח על מסננת בתוך קערה ומניחים לנוזלים לרדת.
5 מחממים מחבת עם מעט שמן זית וחצי שן שום. מוסיפים עגבניות שרי תמר, מקפיצים כמה שניות ומוציאים לקערה.
6 יוצקים לאותה מחבת את רוטב העגבניות המסונן ומחממים עד שהוא מצטמצם בשליש.
7 מוציאים את בצק הפסטה מהמקרר, מרדדים בעזרת מכונת פסטה ויוצרים את הצורה הרצויה.
8 מרתיחים מי מלח (כף מלח על כל 2 ליטר מים) ומבשלים את הפסטה כדקה וחצי עד 2 דקות, למידת אל דנטה.
9 מעבירים את הפסטה למחבת עם הרוטב המצומצם ומערבבים עד שהרוטב עוטף את הפסטה היטב. מוסיפים את הפרמזן ומעט בזיליקום, מקפיצים עוד רגע ומגישים עם העגבניות המוקפצות.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.