טאטאקי
מנת פתיחה עדינה עדינה, לארוחת ערב זוגית עם מישהו או מישהי שממש ממש אוהבים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
500 גרם פילה בקר
למרינדה:
6 כפות מירין
2 כפות שמן שומשום
3 שיני שום כתושות
שקית אבקת טוגאראשי
לקראסט אפונה וואסבי:
חופן שומשום קלוי
חופן אפונה בוואסבי
חצי כפית צ'ילי
קורט מלח
לאיולי חזרת:
2 חלמונים
כף חומץ שרי
כפית חרדל
כוס וחצי שמן זרעי ענבים (לא חייבים להשתמש בכל הכמות)
מעט מלח
צרור קטן כוסברה טרייה
צרור עלי חזרת
2 שיני שום
גרדת ליים
אופן ההכנה:
1 מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים את הנתח חצי שעה לפחות.
2 במכתש ועלי טוחנים את חומרי הקראסט, חוץ מהשומשום. אחרי שהכל גרוס היטב, מערבבים פנימה את השומשום הקלוי.
3 במיקסר עם להב חיתוך מערבבים את הביצים, החומץ והחרדל, ומוסיפים תוך כדי ערבוב את השמן בזמן דק עד שהאיולי מקבל גוף. מוסיפים את שאר המרכיבים, טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך.
4 את הפילה לטאטאקי צורבים במחבת חמה מכל כיוון עד לצריבה, מצפים באיולי ומגלגלים בקראסט. פורסים לחתיכות דקות ככל הניתן.
5 מצמצמים במחבת חמה את המרינדה של הבשר, ליצירת רוטב.
6 להגשה: מורחים מעט איולי על הצלחת, ומסדרים מעליו את פרוסות הטאטאקי. מטפטפים מעל מעט מהרוטב המצומצם, כדי לתת מעט מתיקות.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.