אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

טאטאקי

מנת פתיחה עדינה עדינה, לארוחת ערב זוגית עם מישהו או מישהי שממש ממש אוהבים

בת-שי עוז | מאסטר שף | פורסם 02/03/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם פילה בקר

למרינדה:

6 כפות מירין

2 כפות שמן שומשום

3 שיני שום כתושות

שקית אבקת טוגאראשי

לקראסט אפונה וואסבי:

חופן שומשום קלוי

חופן אפונה בוואסבי

חצי כפית צ'ילי

קורט מלח

לאיולי חזרת:

2 חלמונים

כף חומץ שרי

כפית חרדל

כוס וחצי שמן זרעי ענבים (לא חייבים להשתמש בכל הכמות)

מעט מלח

צרור קטן כוסברה טרייה

צרור עלי חזרת

2 שיני שום

גרדת ליים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים את הנתח חצי שעה לפחות.

2 במכתש ועלי טוחנים את חומרי הקראסט, חוץ מהשומשום. אחרי שהכל גרוס היטב, מערבבים פנימה את השומשום הקלוי.  

3 במיקסר עם להב חיתוך מערבבים את הביצים, החומץ והחרדל, ומוסיפים תוך כדי ערבוב את השמן בזמן דק עד שהאיולי מקבל גוף. מוסיפים את שאר המרכיבים, טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך.   

4 את הפילה לטאטאקי צורבים במחבת חמה מכל כיוון עד לצריבה, מצפים באיולי ומגלגלים בקראסט. פורסים לחתיכות דקות ככל הניתן.

5 מצמצמים במחבת חמה את המרינדה של הבשר, ליצירת רוטב.

6 להגשה: מורחים מעט איולי על הצלחת, ומסדרים מעליו את פרוסות הטאטאקי. מטפטפים מעל מעט מהרוטב המצומצם, כדי לתת מעט מתיקות.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.