אוכל
צילום׃ דניאל בר און, מאסטר שף

מוסקה צמחונית

מי אמר שחייבים בשר? מתכון למוסקה צמחונית משכבות חציל, עגבניות ותפוחי אדמה ברוטב בשמל עשיר

שלמה עזרן | מאסטר שף | פורסם 22/01/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חציל גדול

4 תפוחי אדמה

4 עגבניות

כפית שמן זית

מלח

לרוטב הבשמל:

3/4 כף חמאה

כף קמח

מיכל שמנת מתוקה לבישול

מעט אגוז מוסקט

מלח

פלפל

150 גרם פרמזן

100 גרם גבינת עיזים

אופן ההכנה:

1 פורסים דק את החצילים, תפוחי האדמה והעגבניות. מפזרים מעט שמן זית ומלח ואופים עד להשחמה קלה וריכוך.

2 הבשמל: בסיר ממיסים את החמאה, מוסיפים קמח ויוצרים משחה חומה. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש, מתבלים ומוסיפים את הגבינות.

3 מסדרים את החצילים כפרח בתוך רינג, מרפדים בתפוח אדמה. מוסיפים שכבה של עגבניות, רוטב בשמל, שכבה של תפו"א, שכבה של חצילים ושוב בשמל. סוגרים עם חצילים מלמעלה ואופים בחום של 180 מעלות במשך 25 דקות. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים