בורקס תרד עם סלט חמוצים
בורקס מבצק נהדר שלא דורש קיפולים מסובכים, במילוי רענן של תרד וגבינה עם נשיכות זעתר, או בקיצור: ליווי מושלם לדרינק על המרפסת
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
בצק::
כוס מים
כוס שמן תירס
4 כוסות קמח
100 גרם יוגורט כבשים
לציפוי: ביצה טרופה ושומשום
מילוי:
חצי בצל לבן, חתוך לחצאי טבעות
חבילה תרד
חצי קובייה גבינת המאירי
30 גרם זעתר
סחוג תרד:
50 גרם תרד
3 שיני שום
2 פלפלים ירוקים חריפים, בלי הגרעינים
שמן זית
מלח
פלפל שחור
מטבל יוגורט:
זרעים מעגבנייה אחת
100 גרם יוגורט כבשים
סלט חמוצים:
קולרבי חתוך לגפרורים עבים
שומר חתוך לגפרורים עבים
שליש צרור נענע (רק עלים)
מלח
שחור
אופן ההכנה:
1 מתחילים בבצק: בסיר מרתיחים מים ושמן. מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח והיוגורט. מערבבים בכף עץ עד שהמסה אחידה, מכסים במגבת ומניחים בצד לקירור.
2 מטגנים בצל עד השחמה, מוסיפים את התרד ומבשלים עד שהתרד מאבד מנפחו. מניחים בצד לקירור.
3 כשתערובת התרד קרה מוסיפים כף זעתר ואת הגבינה, טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ומעבירים למקרר.
4 קורצים מהבצק עיגולים בגודל כדור פינג פונג ומרדדים במערוך לקבלת דסקיות בצק עגולות.
5 מניחים במרכז כל דסקית כפית גדושה של מילוי, מקפלים לשניים ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג.
6 טורפים ביצה, מורחים על הבורקס, מפזרים שומשום ואופים 14-12 דקות ב-180 מעלות, עד השחמה.
7 טוחנים בבלנדר שום, פלפלים חריפים ועלי תרד תוך כדי זילוף שמן זית. מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
8 מערבבים בקערה את הקולרבי והשומר עם עלי נענע ומיץ ליים. מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
9 מעבירים את היוגורט לכלי וסוחטים מעליו עגבנייה.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.