אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

פסטה בשר מפורק

מתיקות מעודנת וטעמים וניחוחות אסייתיים במנה שהיא ארוחה שלמה

בת-שי עוז | מאסטר שף | פורסם 28/02/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפסטה:

שלושת רבעי כוס קמח 

ביצה 

כף שמן זית 

חצי כף מלח 

לרוטב:

500 גרם כתף בקר חתוכה לקוביות

1 בצל סגול חתוך דק

שמן שומשום

חופן פטריות שיטאקי מיובשות רכות, מושרות במים

4 שיני שום

2 כפות סוכר דקלים (אפשר ריבת שזיפים במקום)

כפית ג׳ינג׳ר קצוץ

חופן כוסברה קצוצה

2 כפות זרעי כוסברה קלויים וכתושים

סויה

רוטב דגים  

1 בקבוק בירה

רבע כוס סאקה

אופן ההכנה:

1 מאחדים את החומרים לבצק הפסטה, לשים עד לקבלת בצק גמיש ומעבירים למקרר לחצי שעה. לאחר חצי שעה פותחים את הבצק במכונת פסטה, ויוצרים דפי פסטה גדולים.

2 מבשלים את הפסטה במים מומלחים רותחים למשך דקה וחצי. לאחר הבישול נותנים לדף הפסטה להתקרר מעט, וקורעים לחתיכות בעזרת הידיים.

3 צורבים את חתיכות הבשר במחבת עד לסגירה, מוציאים מהמחבת וקוצצים כמה שיותר דק.

4 מטגנים את הבצלים עד להשחמה עם מעט שמן שומשום. מחזירים את הבשר, מוסיפים את הפטריות (שומרים את מי ההשריה), השום, הסוכר והג׳ינג׳ר. מטגנים יחד כמה דקות ומוסיפים את הכוסברה וזרעי הכוסברה. מתבלים בסויה וברוטב דגים לפי הטעם.

5 מגבירים לאש גבוהה, שופכים פנימה את הבירה והסאקה ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, וכשהנוזלים מתאדים והבשר עדיין לא רך, מוסיפים את מי ההשריה של הפטריות ומבשלים עד לריכוך הבשר.

6 כשהבשר רך מאחדים עם קרעי הפסטה ומגישים יחד.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.