אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

גפילטע פיש ממולא

טוויסט מעולה על מנת חג קלאסית - כופתאות דג במילוי בצל מקורמל בתוך מרק דגים מפתיע

איתיאלה היאט | מאסטר שף | פורסם 16/03/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למרק דגים:

1 שומר חתוך לרבעים

1 בצל חתוך לרבעים

1 גזר חתוך לפיסות גדולות

ראש ואדרה של דג (שומרים מהדג שממנו עושים את הקציצות)

2 סרטים של קליפת תפוז

חצי כפית גרגירי פלפל שחור

2 פיסות שורש חזרת

1 פלפל חריף חצוי

לבצל המקורמל:

2 בצלים פרוסים דק

חצי כף פלפל שחור גרוס טרי

מלח אטלנטי

רבע כוס שמן זית

לכופתאות דג:

1 דג בורי מפולט ללא עור

מלח, פלפל

כף שורש חזרת מגורר

כף מהבצל המקורמל הקצוץ

חצי ביצה טרופה

רבע כוס קמח מצה

אופן ההכנה:

1 מתחילים בהכנת מרק דגים: שמים בסיר גדול את כל המרכיבים, מכסים במים ומתבלים במלח. מבשלים חצי שעה ומסננים לסיר אחר.  

2 במחבת או בסיר קטן שמים 2 מצקות קטנות של מרק וכף חמאה. מחממים עד להמסה וליצירת אמולסיה. מוסיפים בהדרגה לסיר המרק תוך כדי ערבוב.

3 מטגנים בשמן ומעט מלח את הבצל עד לקרמול יפה אבל נמנעים מהשחמת-יתר ומשריפה שייתנו טעמים מרים. לקראת סוף הקרמול מוסיפים את הפלפל השחור, ממשיכים לקרמל עוד קצת ומכבים את האש. אחרי שמצטנן מעט קוצצים את הבצל לפיסות גסות בסכין.

4 טוחנים את הדג, מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מערבבים לאחידות, טועמים ומתקנים תיבול. מרטיבים את כף היד, משטחים בתוכה מעט מתערובת הקבב (כמו שעושים קובה), מניחים מילוי בצל מקורמל בנדיבות במרכז, סוגרים בזהירות ומקבבים היטב, כדי שהמילוי לא יצא למרק והקציצה תתפרק.

5 מבשלים את הכופתאות במרק הדגים ומגישים.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.