קציצות לוקוס מטוגנות עם אורז ופול ירוק
המתכון הבא אולי נראה קצת מסובך ודורש לא מעט מרכיבים, אבל אחרי שתתעמקו בו תגלו שהשד לא כל כך נורא. קציצות לוקוס נהדרות עם זיגוג לימוני ואורז עם פול הן בערך כל מה שאנחנו חולמים עליו לארוחת צהריים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לתערובת הקציצות:
חצי קילוגרם לוקוס, טרי וטחון
1 בצל, מגורר
1 שורש סלרי, מגורר
3 שיני שום, כתושות
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
גרידת לימון מלימון אחד
10 עלי נענע
6 עלי מרווה, קצוצים דק
1 כוס פטרוזיליה
חצי כוס כוסברה, קצוצה
מלח
פלפל
חצי כפית אגוז מוסקט
1 ביצה
חצי כוס פירורי לחם
לציפוי:
כוס קמח
כוס פירורי לחם זהובים
2 ביצים
שמן זית לטיגון
לזיגוג הלימוני:
חצי כוס שמן זית
6 שיני שום, פרוסות
1 פלפל צ'ילי אדום חריף, פרוס
1 כף דבש או סילאן
1 לימון סחוט
חצי כוס מים
מלח
פלפל גרוס
עירית קצוצה ועלי בזיליקום
לאורז:
5 כפות שמן זית
1 בצל סגול, פרוס דק
10 שיני שום שלמות
חצי כף זרעי כוסברה
1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1 כוס כוסברה, קצוצה
חצי כוס שמיר
2 כוסות אורז פרסי קלאסי
3 וחצי כוסות מים רותחים
200 גרם (רבע שקית) פול ירוק, קפוא ומופשר
מלח
פלפל גרוס
אופן ההכנה:
1 מכינים את הקציצות: שמים את הדג הטחון בקערה, מוסיפים כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
2 מכינים את הציפוי: לאחר שהתערובת התייצבה במקרר יוצרים קציצות מעט שטוחות ויפות בידיים טבולות במים או בשמן זית. מסדרים את הקציצות על מגש.
3 שמים את הקמח ופירורי הלחם בשתי קערות נפרדות, ובקערה נוספת טורפים את הביצים.
4 מצפים היטב הקציצות בקערת הקמח ומנערים משאריות. מעבירים את הקציצות לקערת הביצים הטרופות לטבילה, ולאחר מכן ולציפוי בפירורי הלחם המוזהבים.
5 מחממים מחבת עם שמן זית לטיגון. מטגנים את הקציצות המצופות כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן.
6 מכינים את הרוטב לזיגוג: מחממים סיר שטוח עם מעט שמן זית. מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים כדקה.
7 מוסיפים את הדבש, מיץ הלימון, חצי כוס המים, המלח והפלפל. מניחים לרוטב להתבשל ולהצטמצם על להבה גבוהה כחמש דקות. מוסיפים את הקציצות. את עלי הבזיליקום והעירית הקצוצה מוסיפים רק לפני ההגשה כדי שיספגו מעט את הרוטב אבל ישארו קריספים.
8 מכינים את האורז: מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הבצל מעל להבה בינונית כ-10 דקות עד להזהבה.
9 מוסיפים את שיני השום, הכוסברה, עשבי התיבול והאורז. מטגנים עוד 3-4 דקות עד שהאורז הופך ללבן.
10 מוסיפים את המים, הפול הירוק, המלח והפלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים, ומבשלים 20 דקות עד שהמים נספגים והאורז מוכן.
11 מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד כ-10-15 דקות.
12 מפרידים את האורז בעזרת מזלג, טועמים, מוסיפים מלח אם צריך ומגישים לצד הקציצות.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.