אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת 12

כרובית בטחינה-יוגורט

מי אמר מזרח תיכון ולא קיבל? קלאסיקה מקומית עם רוקט ובצל בסומק שתהיה כוכבת של כל שולחן מבראנץ' עד לילה

חיים כהן | מאסטר שף | פורסם 14/02/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כרובית

חצי כוס מים

שמן זית

חצי כוס יוגורט כבשים

חצי כוס טחינה

2 שיני שום

כרבע פלפל חריף

מלח

2 כפות מיץ לימון

חופן עלי רוקט

15 עלי נענע

להגשה:

חצי בצל סגול

מלח

חצי כפית סומאק

צנוברים

אופן ההכנה:

1 מפרקים את הכרובית לפרחים ושמים במחבת או סיר נמוך עם מים ושמן זית. מכסים ומניחים למים להתאדות ולכרובית להשחים מעט. מקררים לטמפרטורת החדר.

2 בקערה נפרדת מערבבים יוגורט עם טחינה, שום, פלפל חריף, מלח ולימון עד לתערובת אחידה.

3 מערבבים את הטחינה עם הכרובית, עלי הרוקט והנענע. אם הטחינה סמיכה מדי אפשר להוסיף רבע כוס מים.

4 פורסים את הבצל יחסית דק, ממליחים ומתבלים בסומאק.

5 מגישים את הכרובית עם הבצל והצנוברים.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.