צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת 12
כרובית בטחינה-יוגורט
מי אמר מזרח תיכון ולא קיבל? קלאסיקה מקומית עם רוקט ובצל בסומק שתהיה כוכבת של כל שולחן מבראנץ' עד לילה
חיים כהן | מאסטר שף
| פורסם 14/02/21
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 כרובית
חצי כוס מים
שמן זית
חצי כוס יוגורט כבשים
חצי כוס טחינה
2 שיני שום
כרבע פלפל חריף
מלח
2 כפות מיץ לימון
חופן עלי רוקט
15 עלי נענע
להגשה:
חצי בצל סגול
מלח
חצי כפית סומאק
צנוברים
אופן ההכנה:
1 מפרקים את הכרובית לפרחים ושמים במחבת או סיר נמוך עם מים ושמן זית. מכסים ומניחים למים להתאדות ולכרובית להשחים מעט. מקררים לטמפרטורת החדר.
2 בקערה נפרדת מערבבים יוגורט עם טחינה, שום, פלפל חריף, מלח ולימון עד לתערובת אחידה.
3 מערבבים את הטחינה עם הכרובית, עלי הרוקט והנענע. אם הטחינה סמיכה מדי אפשר להוסיף רבע כוס מים.
4 פורסים את הבצל יחסית דק, ממליחים ומתבלים בסומאק.
5 מגישים את הכרובית עם הבצל והצנוברים.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.