צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת
בייגלה מעורב ירושלמי
מבחוץ זה נראה כמו עוד בייגלה, אבל מבפנים הוא ממולא גם במעורב ירושלמי וגם מוזרקת אליו טחינה. בייגלה ירושלמי ממולא בהפתעות
שגיא קרן | מאסטר שף
| פורסם 28/05/19
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
בצק שמרים – איזה שאוהבים
250 גרם לבבות עוף
חבילת שומן כבש
250 גרם שקדי עגל
250 גרם פרגיות
250 גרם כבד עוף
עמבה
מלח
פלפל שחור
סומאק
כורכום
כמון
בהרט
הל
זרעי כוסברה
בצל פרוס
שמן לטיגון
מעט מי סוכר עדינים
שומשום
טחינה גולמית
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבשרים: מנקים את הלבבות וחותכים אותם ואת שומן הכבש, השקדים, הפרגיות והכבדים לחתיכות דקות שיהיו נוחות לאכילה. מערבבים אותם בקערה עם העמבה וכל התבלינים.
2 מטגנים את הבצל ומוסיפים את הבשר המתובל.
3 מכינים מהבצק (מתכון לבצק שמרים לשימושכם) רצועות ארוכות וממלאים אותן לאורכן בשורה לא דקה אך לא מלאה של הבשר. מגלגלים את הבצק בצורת נחש כך שיעטוף את המלית, ויוצרים לולאה. מורחים את הבייגלים במי סוכר עדינים ומפזרים שומשום.
4 אופים עד הזהבה, ומזריקים פנימה מעט טחינה.