אוכל
צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת

בייגלה מעורב ירושלמי

מבחוץ זה נראה כמו עוד בייגלה, אבל מבפנים הוא ממולא גם במעורב ירושלמי וגם מוזרקת אליו טחינה. בייגלה ירושלמי ממולא בהפתעות

שגיא קרן | מאסטר שף | פורסם 28/05/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 125 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בצק שמרים – איזה שאוהבים

250 גרם לבבות עוף 

חבילת שומן כבש

250 גרם שקדי עגל 

250 גרם פרגיות

250 גרם כבד עוף 

עמבה

מלח

פלפל שחור

סומאק  

כורכום

כמון     

בהרט

הל

זרעי כוסברה

בצל פרוס

שמן לטיגון

מעט מי סוכר עדינים

שומשום

טחינה גולמית

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבשרים: מנקים את הלבבות וחותכים אותם ואת שומן הכבש, השקדים, הפרגיות והכבדים לחתיכות דקות שיהיו נוחות לאכילה. מערבבים אותם בקערה עם העמבה וכל התבלינים.

2 מטגנים את הבצל ומוסיפים את הבשר המתובל.

3 מכינים מהבצק (מתכון לבצק שמרים לשימושכם) רצועות ארוכות וממלאים אותן לאורכן בשורה לא דקה אך לא מלאה של הבשר. מגלגלים את הבצק בצורת נחש כך שיעטוף את המלית, ויוצרים לולאה. מורחים את הבייגלים במי סוכר עדינים ומפזרים שומשום.

4 אופים עד הזהבה, ומזריקים פנימה מעט טחינה.