אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, קשת 12

שווארמה דג עם לחם נאן ברוטב יוגורט חריף

לחם נאן פריך עם נתחי דג מתובלים עם בצל מטוגן ברוטב יוגורט – מנת פתיחה קלילה ומופלאה

אסף דיי, איתיאלה היאט וגיא בימקה | מאסטר שף | פורסם 10/04/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשווארמה דג:

2 פילטים של מוסר ים

2 בצלים סגולים חתוכים לרצועות

2 פילטים של אנשובי

כף צלפים קצוצים

גרידה מרבע לימון

רבע כוס שמן זית

3 עלי מרווה

מלח, פלפל

ללחם נאן:

כוס קמח

כוס יוגורט

חופן עלי אורגנו טריים קצוצים דק

מלח, פלפל

לרוטב יוגורט:

חצי חבילת יוגורט כבשים

2 שיני שום

מיץ מחצי לימון

חצי חבילת כוסברה

מלח, פלפל

חצי כפית גרגירי כוסברה קצוצים

אופן ההכנה:

 1 מערבבים את כל החומרים לבצק ולשים לכדי בצק חלק. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לחצי שעה.

2 מחממים היטב במחבת שמן זית בכמות נדיבה. ממליחים היטב את הדג, ומטגנים על הצד של העור 7-6 דקות עד שהדג עשוי (אפשר ליצוק את השמן על הצד העליון בעזרת כפית תוך כדי טיגון, או להפוך לדקה על הצד השני). מוציאים מהמחבת, מקררים, מפרידים את העור ומפרקים לנתחים (שווארמה).

3 במחבת נפרדת מחממים שמן זית, ומשחימים היטב את רצועות הבצל. מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מערבבים, מטגנים יחד, טועמים ומתקנים תיבול.

4 מחברים את תכולת המחבת עם הדג לכדי מסה לחה אך לא רטובה.

5 מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים לעיגולים בגודל כדור פינג פונג ומרדדים דק דק (עד שאפשר לראות את היד מהצד השני). מחממים מחבת יבשה ואופים כארבע דקות מכל צד או עד שהלחם משחים ומקבל בועות.

6 לרוטב יוגורט: מערבבים את כל חומרי היוגורט, טוחנים ומסננים לרוטב חלק.

7 מרכיבים: שמים במרכז צלחת עמוקה תלולית של תערובת השווארמה ומסביבה יוצקים את הרוטב. מגישים את הנאן בצד.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.