אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת 12

קנלוני חצילים במיסו – מנה ישראפנית

כשהדיוק והניחוחות של יפן פוגשים חומרי גלם ישראליים נולדת מנה עזת טעם ויפת מראה, שתטריף את האורחים שלכם. בדוק

תאיר מורדוך | מאסטר שף | פורסם 27/12/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חצילים מוארכים לטיגון

100 גרם קורנפלור

1 חציל (לאפייה בתנור)

שני בצלים בינוניים לבנים

חצי ק"ג בשר טחון

שום

מלח, פלפל

פלפל צ'ילי פרוס

פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה

קינמון

סוכר

כוסברה קצוצה

חצי צרור נענע קצוצה

לרוטב:

חצי כוס מירין

5 כפות סאקה

חצי כוס סוכר

חצי כוס סילאן

ג'ינג'ר

צ'ילי חריף גרוס

3 כפות משחת מיסו בהיר/לבן (שירו מיסו)

רוטב סויה

גרגירי כוסברה

3 שיני שום - קצוצות דק

אופן ההכנה:

1 חותכים את החצילים המוארכים לאורכם, מצפים בקורנפלור ומטגנים בשמן.

2 למלית: שורפים על הגז את החציל שנותר. מוציאים ממנו את הליבה הרכה ומועכים למחית.

3 מטגנים בצל, מוסיפים בשר טחון, מלח, פלפל, צ'ילי חתוך, פפריקה מתוקה וחריפה, קינמון, סוכר וכוסברה קצוצה. מערבבים הכל, מוסיפים נענע קצוצה דק, טועמים, מתקנים תיבול ומערבבים עם החציל השרוף.

4 ממלאים את החצילים לאורך, כמו קנלוני.

5 שמים את כל חומרי הרוטב במחבת, מחממים, מבשלים עד שהחומרים מתאחדים לרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.

6 מכניסים אל הרוטב את החצילים הממולאים ומבשלים עוד כמה דקות.