קנלוני חצילים במיסו – מנה ישראפנית
כשהדיוק והניחוחות של יפן פוגשים חומרי גלם ישראליים נולדת מנה עזת טעם ויפת מראה, שתטריף את האורחים שלכם. בדוק
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
2 חצילים מוארכים לטיגון
100 גרם קורנפלור
1 חציל (לאפייה בתנור)
שני בצלים בינוניים לבנים
חצי ק"ג בשר טחון
שום
מלח, פלפל
פלפל צ'ילי פרוס
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
קינמון
סוכר
כוסברה קצוצה
חצי צרור נענע קצוצה
לרוטב:
חצי כוס מירין
5 כפות סאקה
חצי כוס סוכר
חצי כוס סילאן
ג'ינג'ר
צ'ילי חריף גרוס
3 כפות משחת מיסו בהיר/לבן (שירו מיסו)
רוטב סויה
גרגירי כוסברה
3 שיני שום - קצוצות דק
אופן ההכנה:
1 חותכים את החצילים המוארכים לאורכם, מצפים בקורנפלור ומטגנים בשמן.
2 למלית: שורפים על הגז את החציל שנותר. מוציאים ממנו את הליבה הרכה ומועכים למחית.
3 מטגנים בצל, מוסיפים בשר טחון, מלח, פלפל, צ'ילי חתוך, פפריקה מתוקה וחריפה, קינמון, סוכר וכוסברה קצוצה. מערבבים הכל, מוסיפים נענע קצוצה דק, טועמים, מתקנים תיבול ומערבבים עם החציל השרוף.
4 ממלאים את החצילים לאורך, כמו קנלוני.
5 שמים את כל חומרי הרוטב במחבת, מחממים, מבשלים עד שהחומרים מתאחדים לרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.
6 מכניסים אל הרוטב את החצילים הממולאים ומבשלים עוד כמה דקות.