לופה ממולאת
זה קישוא? זה מלפפון? זאת לופה! ואם תמלאו אותה בקציצת דג ותטגנו אותה בטמפורה – היא תחזיר לכם מלא אהבה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 לופה
למלית:
2 פילטים של מוסר ים, בלי העור
3 ס"מ שורש ג׳ינג׳ר קצוץ
2 בצלי שאלוט קצוצים
חצי כפית גרגירי כוסברה קלויים וטחונים
חצי כפית קימל קלוי וקצוץ
חצי כפית זרעי כמון קלויים וקצוצים
כפית רוטב דגים
כף סויה
חצי צ׳ילי חריף קצוץ
לטמפורה:
רבע כוס קורנפלור
רבע כוס קמח טפיוקה
רבע כוס קמח רגיל
כפית מלח
כוס סודה קרה
לרוטב:
חבילת כוסברה
מיץ מעגבנייה אחת
חצי צ׳ילי חריף
גרגירי כוסברה טחונים
מלח, פלפל
3 כפות שמן זית
להגשה:
יוגורט כבשים
אופן ההכנה:
1. קוצצים את כל חומרי המלית ולשים היטב לשם הוצאת החלבון מהדג וקשירת המסה.
2 את הלופה חותכים לחתיכות באורך שלושה ס"מ כל אחת, ובעזרת סכין וכפית מרוקנים התוכן. בסיר מרתיחים עם מים ומלח ובתוכו מאדים את חתיכות הלופה 10-7 דקות, עד שיתרככו.
3 מוציאים את הלופה מהסיר, מקררים, מייבשים, וממלאים בתערובת הדג.
4 מערבבים את כל חומרי הטמפורה לכדי בלילה חלקה. טובלים את הלופה הממולאת בבלילת הטמפורה, ומטגנים בשמן עמוק עד שמשחימה מכל הצדדים. מוציאים וסופגים שמן.
5 טוחנים בבלנד מוט את כל חומרי הרוטב לכדי משחה חלקה, טועמים ומתקנים תיבול.
6 מרכיבים: בצלחת גדולה ועמוקה יוצרים שלוש תלוליות של יוגורט כבשים, מעליהן יוצקים רוטב כוסברה ומעליו מניחים את הלופה הממולאת.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.