תמרים לחים עם פופקורן קוקוס ומרנג בהרט
קינוח נהדר של סבלה חמאה ולימון עם תמרים לחים, "פופקורן" מחלב קוקוס שמייצרים, תאמינו או לא, במכל סיפון ומעל כל זה מרנג בהרט ששורפים בעזרת גחל לוהט. הפרשנות של שף יוסי שטרית למשימת הלוהט-קפוא במאסטר שף
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
תמרים לחים
לסבלה:
20X20 ס"מ של בצק פריך מתוק קפוא על בסיס חמאה
כף סוכר
גרידת לימון
למרנג בהרט:
360 גרם סוכר
40 גרם גלוקוז
100 גרם מים
200 גרם חלבון
כפית בהרט
לפופקורן קוקוס:
חצי ליטר חלב קוקוס
חצי לימון סחוט
אופן ההכנה:
1 הסבלה: משטחים את הבצק על תבנית, מפזרים את הסוכר ואופים ב-180 מעלות 15 דקות. כשהבצק מוכן מגרדים מעל קליפת לימון.
2 מרנג בהרט: מביאים את הסוכר, הגלוקוז והמים לטמפרטורה של 118 מעלות, ומזרזפים את הסירופ שהתקבל לתוך החלבונים תוך כדי הקצפה במיקסר. ממשיכים להקציף עד שהתערובת מתקררת. בסוף ההקצפה מוסיפים בהרט ומעבירים לשק זילוף.
3 פופקורן קוקוס: מערבבים את המרכיבים ומכניסים למכל סיפון (קצפת). טוענים את הסיפון בגז ומזלפים אותו לתוך חנקן נוזלי. מסננים את גבישי הפופקורן שנוצרו ושומרים בהקפאה עד ההגשה.
4 הרכבת המנה: מפוררים סבלה בקערה קטנה ומפזרים תמרים לחים. על התמרים מפזרים "פופקורן", ומעל הכל מזלפים מרנג בהרט.
5 בהגשה שורפים את המרנג עם גחל לוהט.
>> בת הזוג למשימה של שף יוסי שטרית היתה סופי פורת. הנה המתכון שלה