נתחי אנטריקוט עם חציל תאילנדי ברוטב צדפות ושזיפים
הנה מנה שתכינו לאורחים שלכם בפעם הבאה שתרצו להרשים אותם: נתחי אנטריקוט וחצילים ברוטב צדפות ושיכר שזיפים שקשה לעמוד בפניו עם טורטיות מטוגנות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
10 בצלי שאלוט
6 חצילים תאילנדיים
שמן זית
שמן לטיגון עמוק
3 טורטיות
300 גרם אנטריקוט
2 שיני שום פרוסות
2 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ
2 כפות סויה
כף רוטב צדפות
3 כפות צ'ויה (שיכר שזיפים)
צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
כף ג'ינג'ר כבוש
1 צ'ילי טרי
כף שמן קנולה
ראש חסה סלנובה שטוף ונקי
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מורחים את בצלי השאלוט והחצילים בשמן זית ומכניסים לתנור. מוציאים את החצילים אחרי 4 דקות אפייה, ואת הבצלים אחרי 10 דקות אפייה. את החצילים חוצים לשניים ואת הבצלים מקלפים.
3 מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר. קורעים את הטורטיות ביד, יוצרים צורות רנדומליות ומשפדים על גבי שיפוד. מטגנים עד שהן זהובות ופריכות.
4 פורסים את האנטריקוט לפרוסות דקות.
5 מחממים מחבת עם שמן קנולה ומטגנים כדקה את את השום וחצי מכמות הג'ינג'ר. מוסיפים את הסויה, רוטב הצדפות ושיכר השזיפים ומערבבים. מוסיפים את החצילים והבצלים ומקפיצים כמה דקות.
6 מכינים את הפייסט: טוחנים במעבד מזון כוסברה, צ'ילי, את שאר הג'ינג'ר, ג'ינג'ר כבוש, פטרוזיליה, שמן קנולה ומעט מים.
7 מתבלים את נתחי האנטריקוט במלח ופלפל וצורבים על מחבת חמה בחום גבוה. מעבירים אותם לרוטב עם החצילים ומקפיצים עוד כדקה.
8 מגישים את המנה: על צלחת מלבנית מצדרים בצד אחת את החצילים והאנטקירוט ומעליהם את הפייסט. במרכז הצלחת מניחים את הטורטיות המטוגנות ובצד השני את ראש החסה.