אוכל
צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

קציצות לוקוס על מניפת תפוחי אדמה

קבלו את הגרסה המשודרגת לפיש אנד צ'יפס: קציצות לוקוס שמנמנות על תפוחי אדמה בתנור ולצד רוטב שמנת עשיר ומעט כורכום בשביל הטוויסט

דורית רביניאן | מאסטר שף VIP | פורסם 11/02/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 תפוחי אדמה פרוסים וקלופים

לרוטב:

1/2 כוס שמנת מתוקה

כורכום

מעט אגוז מוסקט

מלח

פלפל

לדג:

300 גרם פילה לוקוס, פשוט מעורו, קצוץ גס

ביצה

צרור פטרוזיליה, טחון במעבד מזון

5-7 שיני שום כתושים

מלח

פלפל חריף לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את פרוסות תפוחי האדמה עד להשחמה.

2 בסיר קטן מערבבים שמנת מתוקה, כורכום, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה על אש קטנה, מעבירים לכלי הגשה.

3 בקערה מאחדים את בשר הדג, הביצה, הפטרוזיליה, השום והתבלינים. יוצרים קציצות. מחממים שמן במחבת עד לרתיחה. מטגנים קלות כל צד.

4 ההגשה: על כל פרוסת תפוח אדמה מניחים קציצה, ואת הרוטב מגישים ליד.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.