צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP
קציצות לוקוס על מניפת תפוחי אדמה
קבלו את הגרסה המשודרגת לפיש אנד צ'יפס: קציצות לוקוס שמנמנות על תפוחי אדמה בתנור ולצד רוטב שמנת עשיר ומעט כורכום בשביל הטוויסט
דורית רביניאן | מאסטר שף VIP
| פורסם 11/02/15
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
5 תפוחי אדמה פרוסים וקלופים
לרוטב:
1/2 כוס שמנת מתוקה
כורכום
מעט אגוז מוסקט
מלח
פלפל
לדג:
300 גרם פילה לוקוס, פשוט מעורו, קצוץ גס
ביצה
צרור פטרוזיליה, טחון במעבד מזון
5-7 שיני שום כתושים
מלח
פלפל חריף לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את פרוסות תפוחי האדמה עד להשחמה.
2 בסיר קטן מערבבים שמנת מתוקה, כורכום, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה על אש קטנה, מעבירים לכלי הגשה.
3 בקערה מאחדים את בשר הדג, הביצה, הפטרוזיליה, השום והתבלינים. יוצרים קציצות. מחממים שמן במחבת עד לרתיחה. מטגנים קלות כל צד.
4 ההגשה: על כל פרוסת תפוח אדמה מניחים קציצה, ואת הרוטב מגישים ליד.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.