צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP
ארטישוק ברוטב חרשוף
כן-כן, אנחנו יודעים שריקון ארטישוקים זו חתיכת עבודה, אבל אחרי שתמלאו אותם בקצת אורז ובשר טחון, ותכניסו אותם לתוך רוטב עם גבעולי חרשוף בשרניים, לא תרגישו ממורמרים
עדן הראל | מאסטר שף VIP
| פורסם 02/03/15
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
ארטישוקים
לימון
מים
ביצה
קמח
שום
שמן לטיגון
למילוי:
אורז
בצל
שום
מנגולד
בשר טחון
לרוטב:
בצל
חרשוף
מנגולד
כורכום
מלח
אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1 קולפים את הארטישוקים ומיד עוברים עליהם בלימון כדי שלא ישחירו ומניחים בקערה עם מים ולימון.
2 המילוי: מכינים אורז עם בצל מטוגן אורז ושום. בסיר עם מים חולטים עלי מנגולד.
3 לרוטב: בסיר מטגנים בצל וחרשוף, מוסיפים קצת עלי מנגולד, כורכום, מלח ואגוז מוסקט.
4 ממלאים את הארטישוקים באורז המבושל ומטגנים מעט בשר טחון בשביל הטעם. מערבבים בתוך האורז את הבשר.
5 טובלים את הארטישוקים הממולאים בביצה, קמח ושום ומטגנים.
6 לאחר הטיגון מעבירים את הארטישוקים לתוך הרוטב ונותנים להם להתבשל על אש נמוכה כחצי שעה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.