אוכל
צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

ארטישוק ברוטב חרשוף

כן-כן, אנחנו יודעים שריקון ארטישוקים זו חתיכת עבודה, אבל אחרי שתמלאו אותם בקצת אורז ובשר טחון, ותכניסו אותם לתוך רוטב עם גבעולי חרשוף בשרניים, לא תרגישו ממורמרים

עדן הראל | מאסטר שף VIP | פורסם 02/03/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ארטישוקים

לימון

מים

ביצה

קמח

שום

שמן לטיגון

למילוי:

אורז

בצל

שום

מנגולד

בשר טחון

לרוטב:

בצל

חרשוף

מנגולד

כורכום

מלח

אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1 קולפים את הארטישוקים ומיד עוברים עליהם בלימון כדי שלא ישחירו ומניחים בקערה עם מים ולימון.

2 המילוי: מכינים אורז עם בצל מטוגן אורז ושום. בסיר עם מים חולטים עלי מנגולד.

3 לרוטב: בסיר מטגנים בצל וחרשוף, מוסיפים קצת עלי מנגולד, כורכום, מלח ואגוז מוסקט.

4 ממלאים את הארטישוקים באורז המבושל ומטגנים מעט בשר טחון בשביל הטעם. מערבבים בתוך האורז את הבשר.

5 טובלים את הארטישוקים הממולאים בביצה, קמח ושום ומטגנים.

6 לאחר הטיגון מעבירים את הארטישוקים לתוך הרוטב ונותנים להם להתבשל על אש נמוכה כחצי שעה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.