ספינג' עם זעלוק
בצק מטוגן ואוורירי עטוף בגרגירי סוכר הוא תמיד רעיון טוב. כשמוסיפים לו דבש שקדים או סלט זעלוק חמים וחריף – זה כבר שיחוק
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 ק"ג קמח
2 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
500 מ"ל מים
1 כפית מלח
דבש שקדים:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
שקדים קצוצים דק
זעלוק:
1 חציל
1 פלפל אדום מתוק
1 פלפל חריף
1 עגבנייה
2 שיני שום
שמן
מלח, פלפל שחור
כמון
פפריקה
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי הבצק למעט המלח ולשים היטב. מעט לפני סיום הלישה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח שעה וחצי.
2 לשים את הבצק שוב, ומתפיחים כ-40 דקות נוספות.
3 קורצים חתיכות בצק, עושים חור באמצע ומכניסים לשמן חם. מטגנים עד הזהבה ומוציאים לנייר סופג.
4 זעלוק: שורפים על אש פתוחה או בתנור את החציל, הפלפלים והעגבנייה. מקלפים וקוצצים לקוביות קטנות.
5 במחבת חמה מחממים מעט שמן, שום ותבלינים, מוסיפים את הירקות ומבשלים כ-10 דקות.
6 דבש שקדים: מערבבים את הסוכר והמים בסיר קטן, מביאים רתיחה עדינה ומצמצמים את הסירופ. מוסיפים שקדים (או קשיו או בוטנים) קצוצים דק.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.