אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת 12

ספינג' עם זעלוק

בצק מטוגן ואוורירי עטוף בגרגירי סוכר הוא תמיד רעיון טוב. כשמוסיפים לו דבש שקדים או סלט זעלוק חמים וחריף – זה כבר שיחוק

ספיר אוחנה | מאסטר שף | פורסם 20/12/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ק"ג  קמח

2 כפות סוכר

2 כפות שמרים יבשים

500 מ"ל מים

1 כפית מלח

דבש שקדים:

2 כוסות סוכר

1 כוס מים

שקדים קצוצים דק

זעלוק:

1 חציל

1 פלפל אדום מתוק

1 פלפל חריף

1 עגבנייה

2 שיני שום

שמן

מלח, פלפל שחור

כמון

פפריקה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הבצק למעט המלח ולשים היטב. מעט לפני סיום הלישה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח שעה וחצי.

2 לשים את הבצק שוב, ומתפיחים כ-40 דקות נוספות.

3 קורצים חתיכות בצק, עושים חור באמצע ומכניסים לשמן חם. מטגנים עד הזהבה ומוציאים לנייר סופג.

4 זעלוק: שורפים על אש פתוחה או בתנור את החציל, הפלפלים והעגבנייה. מקלפים וקוצצים לקוביות קטנות.

5 במחבת חמה מחממים מעט שמן, שום ותבלינים, מוסיפים את הירקות ומבשלים כ-10 דקות.

6 דבש שקדים: מערבבים את הסוכר והמים בסיר קטן, מביאים רתיחה עדינה ומצמצמים את הסירופ. מוסיפים שקדים (או קשיו או בוטנים) קצוצים דק.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.