אושפלאו בסגנון הודי
כמו אחרונת הסבתות, גם דודי מבשל בלי מתכונים ובלי כמויות - הכל לפי העיניים והרגש. אותנו זה מרשים בטירוף, וכנראה גם את השופטים. את המנה הזאת, אגב, הוא הכין באודישן בפעם הראשונה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
400 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות
1 כוס גדולה של אורז עגול
5 בצלי שאלוט, קצוצים דק
שמן לטיגון
1 כפית זרעי כוסברה, כתושים
1 כפית זרעי כמון, כתושים
חצי כפית זרעי הל, כתושים
1 כפית קארי איכותי
1 כפית צ'ילי חריף גרוס
6 גזרים, חתוכים לג'וליאנים (מקלות)
20 מ"ל מיץ ג'ינג'ר סחוט (מצריך שורש ג'ינג'ר של כ-10 ס"מ)
2 כפות סירופ מייפל
2 כפיות מלח
1 מכל (250 מ"ל) חלב קוקוס
חצי כוס ציר עוף
3 חוטי זעפרן
חופן צנוברים
לקישוט:
בוטנים קצוצים
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מטגנים בסיר את בצלי השאלוט והפרגיות ומוסיפים תוך כדי את התבלינים הכתושים, הקארי והצ'ילי.
2 כשהפרגית מטוגנת מכל הכיוונים מפזרים עליה את מקלות הגזרים. מוסיפים את מיץ הג'ינג'ר הסחוט והמייפל, מתבלים בכפית אחת של מלח ומאדים תוך ערבוב עוד כ-10 דקות.
3 מוסיפים את האורז מעל הגזר, מוסיפים כפית מלח נוספת ומכסים את כל המרכיבים בחלב קוקוס וציר עוף.
4 מפזרים את הזעפרן והצנוברים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה.
5 מפזרים בוטנים וכוסברה ומגישים.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.