אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת

אושפלאו בסגנון הודי

כמו אחרונת הסבתות, גם דודי מבשל בלי מתכונים ובלי כמויות - הכל לפי העיניים והרגש. אותנו זה מרשים בטירוף, וכנראה גם את השופטים. את המנה הזאת, אגב, הוא הכין באודישן בפעם הראשונה

דודי כדורי | מאסטר שף | פורסם 30/06/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

400 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות

1 כוס גדולה של אורז עגול

5 בצלי שאלוט, קצוצים דק

שמן לטיגון

1 כפית זרעי כוסברה, כתושים

1 כפית זרעי כמון, כתושים

חצי כפית זרעי הל, כתושים

1 כפית קארי איכותי

1 כפית צ'ילי חריף גרוס

6 גזרים, חתוכים לג'וליאנים (מקלות)

20 מ"ל מיץ ג'ינג'ר סחוט (מצריך שורש ג'ינג'ר של כ-10 ס"מ)

2 כפות סירופ מייפל

2 כפיות מלח

1 מכל (250 מ"ל) חלב קוקוס

חצי כוס ציר עוף

3 חוטי זעפרן

חופן צנוברים

לקישוט:

בוטנים קצוצים

כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מטגנים בסיר את בצלי השאלוט והפרגיות ומוסיפים תוך כדי את התבלינים הכתושים, הקארי והצ'ילי.

2 כשהפרגית מטוגנת מכל הכיוונים מפזרים עליה את מקלות הגזרים. מוסיפים את מיץ הג'ינג'ר הסחוט והמייפל, מתבלים בכפית אחת של מלח ומאדים תוך ערבוב עוד כ-10 דקות.

3 מוסיפים את האורז מעל הגזר, מוסיפים כפית מלח נוספת ומכסים את כל המרכיבים בחלב קוקוס וציר עוף.

4 מפזרים את הזעפרן והצנוברים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה.

5 מפזרים בוטנים וכוסברה ומגישים.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.