סי בס א-לה פרובנס
בס בשמן מתובל עם ירקות על קונפי עגבניות. הכל טעים, אלגנטי ועדין, והדג נשאר הכוכב של המנה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
פילה סי בס, בלי העור
שמן זית
חופן עלי ארוגולה
מעט חומץ בלסמי
לירקות:
2 פלפלי שושקה
זוקיני
שמן זית
מלח
פלפל שחור
2 תפוחי אדמה קטנים
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
בצל שאלוט, קצוץ
כפית חומץ בלסמי
לקונפי עגבניות:
מעט שמן זית
3 בצלי שאלוט, קצוצים
שן שום, קצוצה
3 עגבניות רכות, קצוצות
כפית רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
כפית סוכר
לשמן:
שמן זית
רוזמרין
תימין
3 שיני שום, פרוסות
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור ל-250 מעלות במצב גריל. צולים את הפלפלים עד ריכוך ומקלפים. חותכים לרצועות.
2 מכינים קונפי עגבניות: מטגנים בסיר את השאלוט והשום ומוסיפים את העגבניות והרסק. מתבלים במלח ופלפל וכפית סוכר ומאדים על אש נמוכה מאוד 40 דקות.
3 חותכים את הזוקיני לאצבעות ומקפיצים במחבת עם שמן זית, מלח ופלפל.
4 מחממים בסיר כמות יפה של שמן זית עם רוזמרין, תימין ושום.
5 מסדרים בצלחת את הזוקיני והפלפל הקלוי ושופכים עליהם את השמן המתובל בעודו חם.
6 חוצים את תפוחי האדמה ומטגנים. מוסיפים בצל ירוק, שאלוט ובלסמי.
7 מורחים את הדג בשמן המתובל ומטגנים במחבת משני הצדדים.
8 מרכיבים את המנה: מסדרים בצלחת את הקונפי, מניחים עליו את הדג ומסדרים יפה את הזוקיני, השושקה ותפוחי האדמה.
9 מערבבים את עלי הארוגולה עם שמן ובלסמי ומפזרים מלמעלה. אפשר לקשט בצנוברים קלויים.