עגבניות עטופות בבצק במילוי מטבוחה חריפה ואנשובי
חגיגת עגבניות משגעת ומושלמת לאירוח
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
למטבוחה
שמן זית
בצל קטן, קצוץ
5 עגבניות, ללא נוזלים (סחוטות)
4 שיני שום
צ'ילי חריף, קצוץ
6 נתחי אנשובי, חתוכים
מעט חמאה
כף סוכר
גרידת לימון (מ-1/4 לימון)
מלח, פלפל
מעט בזיליקום (לא הכרחי)
לעגבניות ולבצק
4 עגבניות
350 גרם קמח מנופה
50 גרם שקדים טחונים
50 גרם גבינת קשקבל מגורדת
1 חלמון
2 חלבונים
רבע כוס שמן
1/2 כוס מיץ עגבניות מסונן
כף פפריקה מתוקה
כפית סוכר
70 גרם חמאה מלוחה
אופן ההכנה:
להכנת המטבוחה:
1 מטגנים את הבצל במחבת עם שמן זית חם.
2 מגרדים פנימה את העגבניות ללא הנוזלים.
3 מוסיפים את שיני השום, הצ'ילי, האנשובי, זיתים, חמאה, סוכר, גרידת הלימון ומעט מלח.
4 מבשלים כשעה על אש מאוד נמוכה ומניחים לצינון.
5 ניתן להוסיף מעט בזיליקום קצוץ בתום הבישול.
לעגבניות והבצק:
1 חותכים לרוחב את חלקן העליון של העגבניות, מרוקנים היטב מנוזלים ומניחים בצד. שומרים את החלק העליון בצד.
2 מערבבים הכל פרט לעגבניות במעבד מזון, עד לקבלת בצק נעים שאינו נדבק. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה.
3 לאחר מכן, מפסלים מעין במות קטנות לעגבניות המרוקנות, שיישאו אותן לגובה בזמן האפייה.
4 מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ וקורצים 4 עיגולים שיספיקו לכיסוי העגבניות.
5 מסדרים על תבנית את העגבניות על הבמות הקטנות. מותחים על כל אחת עלה של בצק ומייצבים.
6 אופים על 180 מעלות עד להשחמה מוחלטת.
להגשה:
7 מסדרים בצלחת את העגבניות, ממלאים אותן במטבוחה המבושלת וסוגרים עם המכסים המקוריים של העגבנייה ששמרנו בצד.