אוכל
תמונת AVI׃ mako

עגבניות עטופות בבצק במילוי מטבוחה חריפה ואנשובי

חגיגת עגבניות משגעת ומושלמת לאירוח

אליהב שאשון | מאסטר שף | פורסם 15/09/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 147 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

למטבוחה

שמן זית

בצל קטן, קצוץ

5 עגבניות, ללא נוזלים (סחוטות)

4 שיני שום

צ'ילי חריף, קצוץ

6 נתחי אנשובי, חתוכים

מעט חמאה

כף סוכר

גרידת לימון (מ-1/4 לימון)

מלח, פלפל

מעט בזיליקום (לא הכרחי)

לעגבניות ולבצק

4 עגבניות

350 גרם קמח מנופה

50 גרם שקדים טחונים

50 גרם גבינת קשקבל מגורדת

1 חלמון

2 חלבונים

רבע כוס שמן

1/2 כוס מיץ עגבניות מסונן

כף פפריקה מתוקה

כפית סוכר

70 גרם חמאה מלוחה

אופן ההכנה:

להכנת המטבוחה:

1 מטגנים את הבצל במחבת עם שמן זית חם.

2 מגרדים פנימה את העגבניות ללא הנוזלים.

3 מוסיפים את שיני השום, הצ'ילי, האנשובי, זיתים, חמאה, סוכר, גרידת הלימון ומעט מלח.

4 מבשלים כשעה על אש מאוד נמוכה ומניחים לצינון.

5 ניתן להוסיף מעט בזיליקום קצוץ בתום הבישול.

לעגבניות והבצק:

1 חותכים לרוחב את חלקן העליון של העגבניות, מרוקנים היטב מנוזלים ומניחים בצד. שומרים את החלק העליון בצד.

2 מערבבים הכל פרט לעגבניות במעבד מזון, עד לקבלת בצק נעים שאינו נדבק. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה.

3 לאחר מכן, מפסלים מעין במות קטנות לעגבניות המרוקנות, שיישאו אותן לגובה בזמן האפייה.

4 מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ וקורצים 4 עיגולים שיספיקו לכיסוי העגבניות.

5 מסדרים על תבנית את העגבניות על הבמות הקטנות. מותחים על כל אחת עלה של בצק ומייצבים.

6 אופים על 180 מעלות עד להשחמה מוחלטת.

להגשה:

7 מסדרים בצלחת את העגבניות, ממלאים אותן במטבוחה המבושלת וסוגרים עם המכסים המקוריים של העגבנייה ששמרנו בצד.