ריזוטו פורצ'יני של אייל שני
ריזוטו של מקצוענים המתבשל בציר ירקות ומוגש עם פטריות יער ביין לבן
אייל שני | מאסטר שף
| פורסם 24/11/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
כוס אורז עגול לריזוטו
200-300 גרם חמאה
פטריות פורצ'יני
יין לבן
לציר הירקות
3 שורשי פטרוזיליה
4 גזרים
3 כרישה
2 פקעות שומר
2-3 בצלים
פלפל ירוק חריף
שמן זית
גרגרי פלפל שחור שלמים
אופן ההכנה:
1 להכנת הציר: מזהיבים במחבת את ירקות השורש, מציפים במים ומבשלים באנרגיה גבוהה.
2 להכנת הריזוטו: מזהיבים את הפטריות בחמאה.
3 מוסיפים את האורז ומלהיטים יחד.
4 יוצקים יין, מעלים את האש ומתחילים לסחרר את האורז עם הציר 15 דקות.
5 מוסיפים חמאה, מכבים להבה, סוגרים מכסה ונותנים לנוח 2 דקות. פותחים ומערבבים.