צילום׃ דניאל בר און
עוגיות אגוזים ופירות יבשים
עוגיות קלילות ופשוטות להכנה עם פקאנים מסוכרים, שקדים, משמים וצימוקים. בלי הרבה עבודה ואתם מסודרים עם עוגיות לשבוע הקרוב
איתן סלומון | מאסטר שף
| פורסם 26/02/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (50 מנות):
לבצק:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה
100 גרם סוכר
לתוספות:
50 גרם צימוקים
20 גרם שקדים קלופים
20 גרם משמשים קצוצים גס
20 גרם פקאן מסוכר
אופן ההכנה:
1 במעבד מזון מערבבים את חומרי הבצק בפולסים קצרים עד שהחמאה מתפוררת והבצק נהיה אחיד (יש להימנע מעיבוד יתר). מוסיפים את התוספות ומפעילים שוב בפולסים קצרים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה עד 24 שעות.
2 מוציאים את הבצק מהמקרר. יוצרים מהבצק שני גלילים ארוכים ומשטחים.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את הגלילים על תבנית אפייה. אופים עד להזהבה.
4 מוציאים מהתנור ולפני שהגלילים מתקררים חותכים לפרוסות דקות.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים