אוכל

קרפצ'יו פילה בקר בפסטו רוקט

פרוסות דקיקות של פילה בקר בתוספת גראטן תפוחי אדמה ובטטה

אדי מזרחי | מאסטר שף | פורסם 28/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חצי קילו פילה בקר מצופה בפלפל שחור

לגראטן

תפוח אדמה
בטטה
חמאה
שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור

לפסטו רוקט

חופן עלי רוקט
צנוברים
שמן זית

אופן ההכנה:

1 להכנת הגראטן: פורסים דק את תפוח האדמה והבטטה.

2 מסדרים בתבנית שכבת תפוחי אדמה ומזלפים מעל שמנת מתוקה וחמאה. מכסים בשכבה של בטטה וגם עליה מזלפים שמנת מתוקה וחמאה. מסויפים מלח פלפל לפי הטעם.

3 מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ואופי למשך חצי שעה. לפני שמוציאים מגרדים פרמזן להשחמה.

4 צורבים את פילה הבקר על מחבת גריל כמה דקות מכל צד רק לצריבת הפילה. מוציאים ונותנים לנוח כמה דקות.

5 להכנת הפסטו רוקט: מערבבים יחד במכתש ועלי את עלי הרוקט, הצנוברים ושמן הזית עד לכדי קבלת עיסה אחידה.

6 מניחים בצלחת חתיכת גראטן, פורסים דק דק את הפילה ומסדרים במניפה. יוצקים בכפית מעט פסטו על כל נתח פילה, מתבלים במלח גס, פלפל וקצת שמן זית ומגישים.