טורטליני במילוי פקורינו
הנה מנה שמכינים לאנשים שרוצים לשמח באמת: טורטליני בעבודת יד במילוי משגע של גבינת פקורינו, תרד ניו זילנדי ובצל מטוגן ברוטב לימוני עם אגוזים ועגבניות. לא צריך אירוע חגיגי, הערב, למשל, זה זמן מצוין
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק הפסטה:
300 גרם קמח לפסטה
35 גרם שמן זית
3 ביצים
5 גרם מלח
למילוי:
3 כפות שמן זית
חבילה (500 גרם) תרד ניו-זילנדי
2 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
200 גרם גבינת פקורינו מגורדת
קורט אגוז מוסקט טחון
מלח
פלפל גרוס
לרוטב:
שמן זית
30 גרם חמאה
2 שיני שום, פרוסות דק
גרידת לימון
עלים מ-6 גבעולי תימין
חופן קטן אגוזי מלך, קצוצים גס
חופן קטן צנוברים, קלויים
חופן עלי בזיליקום
חופן עגבניות שרי, חצויות
אופן ההכנה:
1 לפסטה: מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל החומרים לבצק הפסטה. מחלקים ל-3 חלקים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ושומרים במקרר כ-35 דקות למנוחה.
2 בינתיים מכינים את המלית: מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את התרד ומבשלים מעל להבה גבוהה 3-4 דקות עד שהתרד התכווץ ואיבד מרבית נפחו. נותנים לתרד להתקרר ואז סוחטים אותו היטב וקוצצים.
3 במחבת נפרדת שמים את הבצל הקצוץ עם כוס מים. מבשלים מעל להבה בינונית עד שהבצל התרכך והמים התאדו, בערך 10 דקות. מוסיפים את שמן הקנולה ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה 5-8 דקות נוספות עד שמתקבל צבע ענברי.
4 נותנים לבצל להתקרר מעט ואז מערבבים אותו עם התרד ושאר חומרי המלית.
5 לטורטליני: מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים וקורצים עיגולים אותם ממלאים במלית וסוגרים לצורת טורטליני (עוד מידע במדריך הפסטה שלנו).
6 מבשלים את הטורטליני בסיר עם מים רותחים ומלח למשך כ-5 דקות.
7 לרוטב: במחבת שמים את שמן הזית והחמאה ומטגנים קלות את השום בערך דקה מעל להבה בינונית. שימו לב שלא ישרף.מוסיפים גרידת לימון, תימין, אגוזים, צנוברים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וכ-4 כפות של מי בישול הטורטליני. מערבבים היטב.
8 את הטורטלינים המבושלים מכניסים לרוטב ומקפיצים כ-2 דקות. לפני ההגשה מפזרים בזיליקום, גבינת פרמזן ועגבניות שרי.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.