אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 7", קשת

ריזוטו פריקה עם יונים ושלווים

מתכון חגיגי במיוחד שכדאי לשלוף כשרוצים להרשים את האורחים: ריזוטו מפריקה עם יונים ושלוים שלמים. אין מי שלא יתרשם

נאדיה עויד | מאסטר שף | פורסם 06/11/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לציר:

2 יונים

2 שלוים

1 בצל

2 גזרים

3 סלרי עלים

2 מקלות קינמון

2 כוכב אניס

6 תרמילי היל

3 מחטי ציפורן

4 עלי דפנה

1 כפית גרגרי פלפל לבן או שחור

1 כפית גרגרי פלפל אנגלי.

לפריקה:

2 כוסות פריקה

2 כפות שמן זית

20 גרם חמאה

קורט הל טחון

קורט אגוז מוסקט

קורט פלפל לבן

1 שמנת לבישול

חופן פרמזן מגורדת

לצליית הבשר:

קורט פלפל לבן גרוס

קורט פפריקה אדומה

קורט סומאק

קורט פלפל אנגלי

צנוברים ושקדים קלויים לקישוט

אופן ההכנה:

1 מכינים את הציר לריזוטו: מטגנים מעט את הבצל ב-2 כפות שמן זית ומוסיפים את היונים והשלוים. משחימים אותם מכל הכיוונים.

2 מוסיפים כל התבלינים השלמים, מערבבים מעט ומוסיפים את הגזרי והסלרי, מטגנים כ-4 דקות.

3 מוסיפים לסיר מים חמים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 45 דקות. מסננים את הציר מהירקות והבשר, שומרים את הבשר בצד ומשאירים את הציר חם.

4 בינתיים מכינים את הפריקה: משרים 2 כוסות פריקה במים לשעה ומסננים.

5 קוצצים את הבצל דק מאוד ומטגנים עם 2 כפות שמן זית ו-20 גרם חמאה. מוסיפים את הפריקה המסוננת ומערבבים.

6 מוסיפים הל טחון, אגוז מוסקט טחון ופלפל לבן, ומערבבים.

7 מוסיפים מצקת גדושה מהציר לפריקה ומבשלים תוך עדי ערבוב עד שכל הציר נספג. ממשיכים כך, מצקת בכל פעם עד שמתקבל מרקם שמזכיר דייסה יבשה.

8 מוסיפים שמנת לבישול ומערבבים. מוסיפים פרמזן מגורדת ומערבבים היטב. מכבים את האש.

9 צולים את הבשר:  מפזרים מעל היונים והשלוים שהוצאנו מהציר פלפל לבן, פפריקה, סומאק ופלפל אנגלי, וצורבים אותם במחבת מכל הכיוונים עד שמשחים.

10 שמים את הריזוטו בצלחת גדולה, מניחים את הבשר מסביב לריזוטו ומקשטים בצנובר ושקדים קלויים.