חלה מטוגנת עם סלמון אפוי באיולי
רכות של חלה מטוגנת עם סלמון טרי ורוטב טעים ומרענן
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
לפרנץ' טוסט
1/2 קופסא של שמנת מתוקה
4 ביצים
מעט מלח
חלה מתוקה
לסלמון והרוטב
3 כפות מיונז (רצוי ביתי)
3/4 כוס לימון
1 חבילה כוסברה קצוצה
3 שיני שום
מלח
פלפל
נתח פילה סלמון ללא עור באורך החלה
אופן ההכנה:
לפרנץ' טוסט:
1 לתערובת הביצים, מערבבים את השמנת, הביצים ומוסיפים מעט מלח.
2 פורסים את החלה לרוחב באמצע וטובלים בתערובת הביצים.
3 מטגנים בחמאה משני הצדדים כל אחד מחצאי החלה.
לרוטב:
4 מערבבים יחד את המיונז, הלימון, הכוסברה, השום, מלח ופלפל.
5 יוצקים על תבנית מרופדת בנייר אפיה מעט מן התערובת.
6 מניחים את הסלמון מעל התערובת ויוצקים את שאר התערובת על הסלמון.
7 מכניסים לתנור מחומם מראש על חום של 220 מעלות למשך 12-15 דקות עד שהדג מוכן (להקפיד לא לייבש אותו).
8 להוציא מהתנור ולהניח על תחתית החלה המטוגנת.
9 להגשה: ניתן לקשט בפלפלים קלויים או כל ירק מתאים אחר. מוסיפים את שאריות הרוטב שבתבנית לכריך ומגישים.