קראמבל תפוחים מקורמלים
אם רק היינו יודעים שאפשר להכין קינוח כזה בחצי שעה - כבר מזמן היינו מתחילים לחרוש עליו. ותודה לפרח על הטאץ' של הפיסטוקים הטחונים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקראמבל:
50 גרם קמח
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
50 גרם קמח שקדים
50 גרם סוכר
50 גרם קמח פיסטוקים
לתפוחים המקורמלים:
2 תפוחי פינק ליידי
100 גרם סוכר
50 גרם חמאה
כף מיץ לימון
לטופי קרמל:
200 גרם סוכר
60 מ"ל שמנת מתוקה
40 גרם חמאה
לקאנל:
125 גרם מסקרפונה
125 מ"ל שמנת מתוקה
קליפה מגוררת מלימון אחד
קליפה מגוררת משני תפוזים סיניים
אופן ההכנה:
1 הקראמבל: מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 מערבבים את כל המרכיבים לקבלת בצק חולי. מפזרים את פירורי הבצק על נייר אפייה ואופים 10-15 דקות, עד הזהבה.
3 התפוחים: מחממים במחבת סוכר וחמאה עד שנוצר קרמל. מקלפים את התפוחים, חותכים לשמיניות ומוציאים גרעינים. מכניסים את התפוחים למחבת ומצפים בקרמל מכל הצדדים. מוסיפים את מיץ הלימון.
4 טופי קרמל: מחממים במחבת אחרת את הסוכר עד שנוצר קרמל. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים 5 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה. מערבבים.
5 מסדרים את התפוחים המקורמלים בצלחת קעורה כמו פרח. זולפים את הטופי-קרמל ומפזרים את הקראמבל.
6 הקאנל: מקציפים את כל המרכיבים, יוצרים קאנל ומגישים על הקראמבל.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.