אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

קראמבל תפוחים מקורמלים

אם רק היינו יודעים שאפשר להכין קינוח כזה בחצי שעה - כבר מזמן היינו מתחילים לחרוש עליו. ותודה לפרח על הטאץ' של הפיסטוקים הטחונים

פרח רסלאן, ונסה אביטן וקוסטה אוסדצ'י | מאסטר שף | פורסם 26/08/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 91 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקראמבל:

50 גרם קמח

50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

50 גרם קמח שקדים

50 גרם סוכר

50 גרם קמח פיסטוקים

לתפוחים המקורמלים:

2 תפוחי פינק ליידי

100 גרם סוכר

50 גרם חמאה

כף מיץ לימון

לטופי קרמל:

200 גרם סוכר

60 מ"ל שמנת מתוקה

40 גרם חמאה

לקאנל:

125 גרם מסקרפונה

125 מ"ל שמנת מתוקה

קליפה מגוררת מלימון אחד

קליפה מגוררת משני תפוזים סיניים

אופן ההכנה:

 1 הקראמבל: מחממים תנור ל-160 מעלות.

2 מערבבים את כל המרכיבים לקבלת בצק חולי. מפזרים את פירורי הבצק על נייר אפייה ואופים 10-15 דקות, עד הזהבה.

3 התפוחים: מחממים במחבת סוכר וחמאה עד שנוצר קרמל. מקלפים את התפוחים, חותכים לשמיניות ומוציאים גרעינים. מכניסים את התפוחים למחבת ומצפים בקרמל מכל הצדדים. מוסיפים את מיץ הלימון.

4 טופי קרמל: מחממים במחבת אחרת את הסוכר עד שנוצר קרמל. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים 5 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה. מערבבים.

5 מסדרים את התפוחים המקורמלים בצלחת קעורה כמו פרח. זולפים את הטופי-קרמל ומפזרים את הקראמבל.

6 הקאנל: מקציפים את כל המרכיבים, יוצרים קאנל ומגישים על הקראמבל.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.