טארט ארטישוק וקרם סלרי
תאמינו לנו, אם לא היה את ונסה - מישהו היה חייב להמציא אותה. תראו לנו עוד אדם אחד בעולם שהיה מצליח לאלתר מחומרים לתבשיל קדירה טארט כל כך ענוג ומרשים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
125 גרם קמח
75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
כפית מלח
1 חלמון
כפית אורגנו
2 כפות מים קרים
לארטישוק:
2 לבבות ארטישוק, מקולפים וחתוכים לחתיכות קטנות
בצל קצוץ
שן שום, קצוצה
כפית אורגנו
מעט רוזמרין
כוס יין לבן
מיץ מלימון אחד
לקרם סלרי:
שלושת רבעי שורש סלרי, קלוף וקצוץ
תפוח אדמה ראטה, מקולף וקצוץ
מלח
2 כפות שמנת מתוקה
כפית מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
לבצל המטוגן:
בצל גדול, חתוך גס
שמן זית
כף סילאן
לעגבניות:
3 שיני שום, חצויות
גבעול רוזמרין
שמן זית
מלח
פלפל שחור
5 פרוסות עגבנייה
אופן ההכנה:
1 הבצק: מערבבים בידיים את הקמח והחמאה. מוסיפים מלח, חלמון, אורגנו ומים קרים, מערבבים, עוטפים בניילון ומכניסים לרבע שעה במקרר.
2 מבשלים את הארטישוקים בסיר קטן עם הבצל, השום, האורגנו, הרוזמרין, היין ומיץ הלימון עד שמתקבל מעין קונפי.
3 מבשלים את שורש הסלרי ותפוח האדמה במי מלח. מועכים לפירה ומסננים. מוסיפים שמנת מתוקה, מיץ לימון, מלח ופלפל.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מסדרים את הבצק ברינג של 15 ס"מ, מחוררים בעזרת מזלג ואופים 25 דקות.
6 בצל מטוגן: מטגנים את הבצל עם הסילאן.
7 מבשלים את השום והרוזמרין בסיר קטן עם שמן זית, מלח ופלפל. מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש קטנה.
8 מוציאים את הבסיס של הטארט מהתנור. מפזרים את הבצל מטוגן ועליו את קרם הסלרי ותפוח האדמה. מניחים מעל 5 חתיכות של עגבנייה, ומלמעלה את הארטישוק.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.