אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 9", קשת 12

סלט במיה

שני סוגים של במיה, ניחוחות של תאילנד ועלי תבלין פריכים וטריים יוצרים סלט רענן ונפלא בכלום עבודה

אסף דיי | מאסטר שף | פורסם 03/01/21 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבמיה הממולאת:

8 יחידות במיה תאילנדית גדולה

300 גרם מוסר ים, קצוץ

רבע ג'ינג'ר קצוץ

חצי פלפל צ'ילי קצוץ

חופן עלי כוסברה קצוצה

חופן עלי נענע קצוצה

פירורי לחם

מלח, פלפל

לסלט:

10 יחידות במיה קטנות

קמח לציפוי הבמיה

פלחים מרבע אשכולית, מפולטים

חופן עלי כוסברה

חופן עלי נענע

צ'ילי חריף פרוס

ג'ינג'ר קצוץ

למון גראס קצוץ

10 עגבניות שרי תמר מנומרות, חצויות

2 שיני שום

אופן ההכנה:

1 חותכים את הבמיה התאילנדית לאורכה (כדי שייווצר כיס) ומוציאים את הגרעינים.

2 בקערה נפרד מכינים תערובת של מוסר ים, ג'ינג'ר, צ'ילי, כוסברה, נענע, פירורי לחם, מלח ופלפל. לשים היטב וממלאים את הבמיה. 

3 על מחבת צורבים את הבמיה הממולאת.

4 במחבת נפרדת מחממים שמן. לוקחים את הבמיות הקטנות, פוצעים אותן בעזרת סכין, מצפים בקמח ומלח ומטגנים.

5 בקערה נפרדת שמים עלי כוסברה, נענע, אשכולית, עגבניות, צ'ילי חריף קצוץ, ג'ינג'ר ולמון גראס קצוץ. מערבבים את הכל יחד.

6 מערבבים את כל חומרי הרוטב, שופכים מעל הסלט ומעל הכל מניחים את הבמיה הממולאת והבמיה המטוגנת.