סלט במיה
שני סוגים של במיה, ניחוחות של תאילנד ועלי תבלין פריכים וטריים יוצרים סלט רענן ונפלא בכלום עבודה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לבמיה הממולאת:
8 יחידות במיה תאילנדית גדולה
300 גרם מוסר ים, קצוץ
רבע ג'ינג'ר קצוץ
חצי פלפל צ'ילי קצוץ
חופן עלי כוסברה קצוצה
חופן עלי נענע קצוצה
פירורי לחם
מלח, פלפל
לסלט:
10 יחידות במיה קטנות
קמח לציפוי הבמיה
פלחים מרבע אשכולית, מפולטים
חופן עלי כוסברה
חופן עלי נענע
צ'ילי חריף פרוס
ג'ינג'ר קצוץ
למון גראס קצוץ
10 עגבניות שרי תמר מנומרות, חצויות
2 שיני שום
אופן ההכנה:
1 חותכים את הבמיה התאילנדית לאורכה (כדי שייווצר כיס) ומוציאים את הגרעינים.
2 בקערה נפרד מכינים תערובת של מוסר ים, ג'ינג'ר, צ'ילי, כוסברה, נענע, פירורי לחם, מלח ופלפל. לשים היטב וממלאים את הבמיה.
3 על מחבת צורבים את הבמיה הממולאת.
4 במחבת נפרדת מחממים שמן. לוקחים את הבמיות הקטנות, פוצעים אותן בעזרת סכין, מצפים בקמח ומלח ומטגנים.
5 בקערה נפרדת שמים עלי כוסברה, נענע, אשכולית, עגבניות, צ'ילי חריף קצוץ, ג'ינג'ר ולמון גראס קצוץ. מערבבים את הכל יחד.
6 מערבבים את כל חומרי הרוטב, שופכים מעל הסלט ומעל הכל מניחים את הבמיה הממולאת והבמיה המטוגנת.