לזניה בקופסת שימורים
למה להכין לזניה בפחית במקום בתבנית פיירקס, כמו בני אדם? התשובה היא, כמובן, כי זה פי אלף יותר מגניב ככה! מזמינים אתכם לנסות בבית ולעדכן
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
חבילת דפי לזניה
200 גרם בשר טחון או טחון מהצומח
רוטב עגבניות (ראו מיד)
רוטב בשמל (ראו מיד)
לרוטב עגבניות:
שמן לטיגון
1 בצל סגול, קצוץ
5 שיני שום, קצוצות
חצי גזר קטן סגול, קצוץ
כרישה, קצוצה
4 עגבניות רגילות, חתוכות לרבעים ומנוקות מגרעינים
6 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
3-5 עלי תימין
5-6 עלי בזיליקום
מעט אורגנו
מעט מרווה
מעט זעתר
קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות
קופסת שימורים של עגבניות שלמות קלופות
כפית של רסק עגבניות
כפית סילאן
מלח
פלפל שחור
לבשמל:
100 גרם חמאה
100 גרם קמח
חצי ליטר חלב
100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1 רוטב עגבניות: מטגנים בצל, שום, גזר וכרישה עד השחמה. מוסיפים בשר טחון וממשיכים לטגן.
2 מוסיפים עגבניות טריות, עגבניות שרי ועשבי תיבול.
3 קוצצים את העגבניות המשומרות ומוסיפים, יחד עם רסק עגבניות וסילאן. מבשלים 45 דקות לפחות, ואם צריך להוסיף מים – מוסיפים. מתבלים.
4 בשמל: מערבבים את החמאה והקמח על אש נמוכה עד שנוצרת רביכה. מוסיפים חלב לאט לאט ומערבבים 10 דקות ללא הפסקה. כשהתערובת נעשית קרמית וצמיגית מוסיפים פרמזן, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מערבבים ומורידים מהאש.
5 חותכים את דפי הלזניה לגודל של הפחית ומבשלים במים רותחים על לדרגת אל דנטה.
6 הרכבת המנה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 מניחים עלה לזניה בקופסת השימורים, עליו מעט רוטב ושוב עלה לזניה, וחוזר חלילה בערך 10 פעמים. מוסיפים רוטב בשמל וסוגרים את הפחית. אופים 17 דקות.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.