צילום׃ דניאל בר און
עוגיות ממולאות ריבת פטל ופסיפלורה
תענוג חמאתי ופירותי: עוגיות חמאה ממולאות פסיפלורה טרייה וריבת פטל בלי הרבה עבודה. חצי שעה ואתם כבר מרתיחים מים לתה
עידו קרוננברג | מאסטר שף
| פורסם 25/02/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
2.5 כוסות קמח
200 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
1/2 כפית סודה לשתייה
1 ביצה
מלח
למלית:
פסיפלורה
ריבת תות פטל
אופן ההכנה:
1 במעבד מזון מערבבים את החומרים היבשים ולאחר מכן מוסיפים את הביצה. מערבלים עד שנוצר בצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
2 בקערית קטנה מרוקנים את תוכן הפסיפלורה עם כמה כפות מהריבה ומערבבים.
3 מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים. בעזרת האגודל לוחצים במרכז העיגול ויוצרים גומה. שמים בגומה כפית מלאה בתערובת הפסיפלורה והריבה.
4 משמנים תבנית אפייה ומסדרים בפנים את העוגיות. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את התבנית ל-15 דקות או עד שהעוגיות משחימות.
5 מוציאים מהתנור ומצננים.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים