אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

כפתא בטחינה

בשר וטחינה זה אחד השילובים האהובים עלינו. במתכון הזה הבשר נטחן ונאפה עם עשבי תיבול ותבלינים, ואז מתבשל עוד קצת בתוך טחינה לימונית ורותחת. כמה תפוחי אדמה מטוגנים ליד, ואנחנו מסודרים

שרה זועבי | מאסטר שף | פורסם 23/06/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 קילו בשר בקר

450 גרם בשר כבש עם שומן

בצל ירוק

פטרוזיליה

מלח

פלפל

בהרט

לטחינה:

1/2 ליטר טחינה גולמית

מים

לימון

מלח

לקישוט:

2-3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים

צנוברים

אופן ההכנה:

1 טוחנים את כל הבשר ואת כל עשבי התיבול והתבלינים יחד במיקסר.

2 מעבירים לתבנית, ומשטחים כמו עוגה.

3 מכניסים לתנור למשך 15 דקות בחום של 180 מעלות.

4 מערבבים את כל מרכיבי הטחינה עד להיווצרות ממרח טחינה אחיד וחלק.

5 מרתיחים את הטחינה ושופכים על המאפה בתבנית.

6 מניחים את התבנית על הגז לעשר דקות נוספות, ונותנים לטחינה לבעבע.

7 לקישוט, מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה ומניחים לצד המאפה בצלחת. ניתן להוסיף צנוברים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.