אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, מאסטר שף

שניצל ממולא פירה עם שלושה רטבים

שניצל כזה עוד לא ראיתם: עמיחי ממאסטר שף הכין שניצל פריך ממולא בפירה רך ואין בית שלא רצה לקבל מיד את המתכון. אז הנה הוא, כולל שלושה רטבים מקסיקניים בצד

עמיחי שרפשטיין | מאסטר שף | פורסם 29/01/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 453 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לרוטב האדום:

2 פלפל צ'ילי

קופסת שימורים של שעועית אדומה

5 עגבניות מקולפות

3 שיני שום

2 בצל שאלוט

30 מ"ל טקילה

כף סוכר

כפית מלח

3 כפות חומץ תפוחים

לרוטב הירוק:

פלפל חלפיניו

3 מלפפונים

10 עלי כוסברה

10 עלי נענע

1 ליים שלם

כף סוכר

כף חומץ

מלח

לרוטב הצהוב:

פלפל באנרו צהוב

חצי אננס

חצי לימון

מקל סלרי

פלפל צהוב מתוק

כף סוכר

10 עלי טרגון

חצי בצל

כף חומץ

לשניצלים:

1 חזה עוף שלם, דק ומשוטח כמה שיותר

5 תפוחי אדמה ראטה (או שניים בינוניים רגילים)

50 מ"ל שמן זית

מלח

פלפל

1 ביצה

פירורי לחם לציפוי

שמן תירס לטיגון חצי עמוק

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב האדום: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל כ-5 דקות. מוסיפים, שום, עגבניות, צ'ילי ושעועית ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. מצננים לפני ההגשה.

2 מכינים את הרוטב הירוק: מחממים את שמן התירס ומטגנים בו את חצאי פלפל החלפיניו עד הזהבה. מצננים וטוחנים אותם עם כל מצרכי הרוטב לקבלת רוטב אחיד.

3 מכינים את הרוטב הצהוב: טוחנים את כל מצרכי הרוטב (זהירות, חריף!)

4 מכינים את השניצלים: משטחים את חזה העוף אם הוא לא שוטח מראש. חותכים לחתיכות בגודל השניצל שנרצה.

5 מביאים לרתיחה מים בסיר גדול ומבשלים בהם את תפוחי האדמה עד שהם רכים לגמרי. מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה. מוסיפים את שמן הזית יחד עם מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.

6. מסדרים שכבה של פירה על חצי מהשניצלים ומכסים אותם בעזרת השניצלים האחרים. טובלים בביצה ואז בפירורי הלחם.

7 מחממים במחבת את שמן התירס ומטגנים את השניצלים עד הזהבה משני הצדדים. מוציאים אותם לנייר סופג לדקה או שתיים ומגישים עם הרטבים.