סיגר לוקוס
יהודה עמר הכין במאסטר שף סיגר במילוי דג לוקוס ועלי מנגולד שהשופטים אהבו במיוחד והנה המתכון שמכינים די בקלות. הסוג הגדול: עלי סיגר מוכנים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (4 מנות):
לסיגרים:
500 גרם לוקוס טרי
חופן נענע קצוצה
צ'ילי טרי קצוץ
חצי כפית כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
כף שמן
חבילת עלי מנגולד
לטחינה:
כוס טחינה גולמית
כוס מים קרים
חופן כוסברה קצוצה
קורט מלח
מיץ לימון לפי הטעם
לצ'רמלה:
2 כפות עריסה פיקנטית
מיץ מלימון אחד
כף שמן זית
קורט כמון
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 טוחנים את הלוקוס במעבד מזון ומוסיפים את הנענע, הצ'ילי, הפלפל החריף, הכמון, המלח, הפלפל והשמן ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל אם צריך. מעבירים את התערובת לשקיף זילוף
2 מביאים לרתיחה מים בסיר גדול וחולטים בהם את עלי המנגולד ל-2 דקות. מעבירים אותם למי קרח ומתבלים במעט מלח גס.
3 חוצים את עלי הסיגר לשניים. מזלפים על כל חצי עלה סיגר פס מממלית הדג, מניחים מעל מעט עלי מנגולד, מגלגלים לסיגר וסוגרים היטב את הקצוות. ממשיכים עם שאר הסיגרים.
4 מחממים את השמן וכשהוא רותח מטגנים בו את הסיגרים עד שהם זהובים. מוציאים לנייר סופג.
5 מכינים את הטחינה: מערבבים את כל מצרכי הטחינה לקרם חלק.
6 מכינים את הצ'רמלה: מערבבים את כל מצרכי הצ'רמלה לרוטב אחיד.
7 מגישים את הסיגר עם שני הרטבים.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו לנו על ידי המתמודדים.