אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

סיגר לוקוס

יהודה עמר הכין במאסטר שף סיגר במילוי דג לוקוס ועלי מנגולד שהשופטים אהבו במיוחד והנה המתכון שמכינים די בקלות. הסוג הגדול: עלי סיגר מוכנים

יהודה עמר | מאסטר שף | פורסם 15/02/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.5 62 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לסיגרים:

500 גרם לוקוס טרי

חופן נענע קצוצה

צ'ילי טרי קצוץ

חצי כפית כמון

מלח ופלפל לפי הטעם

כף שמן

חבילת עלי מנגולד

לטחינה:

כוס טחינה גולמית

כוס מים קרים

חופן כוסברה קצוצה

קורט מלח

מיץ לימון לפי הטעם

לצ'רמלה:

2 כפות עריסה פיקנטית 

מיץ מלימון אחד 

כף שמן זית

קורט כמון

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 טוחנים את הלוקוס במעבד מזון ומוסיפים את הנענע, הצ'ילי, הפלפל החריף, הכמון, המלח, הפלפל והשמן ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל אם צריך. מעבירים את התערובת לשקיף זילוף

2 מביאים לרתיחה מים בסיר גדול וחולטים בהם את עלי המנגולד ל-2 דקות. מעבירים אותם למי קרח ומתבלים במעט מלח גס.

3 חוצים את עלי הסיגר לשניים. מזלפים על כל חצי עלה סיגר פס מממלית הדג, מניחים מעל מעט עלי מנגולד, מגלגלים לסיגר וסוגרים היטב את הקצוות. ממשיכים עם שאר הסיגרים.

4 מחממים את השמן וכשהוא רותח מטגנים בו את הסיגרים עד שהם זהובים. מוציאים לנייר סופג.

5 מכינים את הטחינה: מערבבים את כל מצרכי הטחינה לקרם חלק.

6 מכינים את הצ'רמלה: מערבבים את כל מצרכי הצ'רמלה לרוטב אחיד.

7 מגישים את הסיגר עם שני הרטבים.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו לנו על ידי המתמודדים.