מרק פטריות עם פטרייה ממולאת
מרק שכולו טעמים עמוקים של פטריות, בתוספת פטרייה ממולאת בשר כבש שהופכת את המנה לארוחה שלמה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
מרק פטריות:
60 גרם חמאה
200 גרם פטריות שימג'י
1 בצל ירוק בינוני
1 בצל יבש בינוני
30 גרם גריסים מושרים
כמה עלי רוזמרין
כמה עלי תימין
1 כפית ראס אל חנות
1 כפית פלפל שחור
קורט זנגביל
קורט גרידת אגוז מוסקט
מלח
250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
פטרייה ממולאת:
1 פטרייה גדולה
100 גרם בשר כבש
20 גרם שומן כבש
1 בצל בינוני קצוץ דק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית זנגביל
קורט גרידת אגוז מוסקט
מלח
אופן ההכנה:
1 המרק: מטגנים את הפטריות והירקות עם חמאה ומוסיפים את הגריסים. מוסיפים כוס מים רותחים ומבשלים כ-15 דקות.
2 לקראת סוף הבישול מוסיפים את השמנת ומגרדים מעל אגוז מוסקט.
3 מטגנים בשמן זית את הבשר עם הבצל והתבלינים. מסירים את הרגל של הפטרייה, ממלאים בתערובת הבשר ואופים בתנור 10-8 דקות.
4 כשהמרק מוכן מנמיכים את הלהבה, מכניסים בזהירות את הפטרייה לתוך המרק ומבשלים כמה דקות יחד, עד שהפטרייה מתרככת במרק.
5 מוציאים בזהירות את הפטרייה, מניחים בצלחת ויוצקים מרק מעל.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.