אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת 12

מרק פטריות עם פטרייה ממולאת

מרק שכולו טעמים עמוקים של פטריות, בתוספת פטרייה ממולאת בשר כבש שהופכת את המנה לארוחה שלמה

מנאל איסמעיל | מאסטר שף | פורסם 14/02/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.8 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרק פטריות:

60 גרם חמאה

200 גרם פטריות שימג'י

1 בצל ירוק בינוני

1 בצל יבש בינוני

30 גרם גריסים מושרים

כמה עלי רוזמרין

כמה עלי תימין

1 כפית ראס אל חנות

1 כפית פלפל שחור

קורט זנגביל

קורט גרידת אגוז מוסקט

מלח

250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול

פטרייה ממולאת:

1 פטרייה גדולה

100 גרם בשר כבש

20 גרם שומן כבש

1 בצל בינוני קצוץ דק

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית זנגביל

קורט גרידת אגוז מוסקט

מלח

אופן ההכנה:

1 המרק: מטגנים את הפטריות והירקות עם חמאה ומוסיפים את הגריסים. מוסיפים כוס מים רותחים ומבשלים כ-15 דקות.

2 לקראת סוף הבישול מוסיפים את השמנת ומגרדים מעל אגוז מוסקט.

3 מטגנים בשמן זית את הבשר עם הבצל והתבלינים. מסירים את הרגל של הפטרייה, ממלאים בתערובת הבשר ואופים בתנור 10-8 דקות.

4 כשהמרק מוכן מנמיכים את הלהבה, מכניסים בזהירות את הפטרייה לתוך המרק ומבשלים כמה דקות יחד, עד שהפטרייה מתרככת במרק.

5 מוציאים בזהירות את הפטרייה, מניחים בצלחת ויוצקים מרק מעל.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.